GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Καλπάζει" ο κορονοϊός στη Γαλλία: 833 νεκροί το τελευταίο 24ωρο - 8.911 συνολικά

Η επιδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 8.911 ανθρώπους από τις αρχές Μαρτίου στη Γαλλία, εκ των οποίων 833 το τελευτα...

Η επιδημία του νέου κορονοϊού έχει στοιχίσει τη ζωή σε 8.911 ανθρώπους από τις αρχές Μαρτίου στη Γαλλία, εκ των οποίων 833 το τελευταία 24ωρο, ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της χώρας Ολιβιέ Βεράν. Εκ των νέων θανάτων, οι 605 ασθενείς κατέληξαν σε νοσοκομεία, οι υπόλοιποι σε οίκους ευγηρίας ή κέντρα φροντίδας, διευκρίνισε ο υπουργός. Σχετικά με τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, στα νοσοκομεία ανήλθε σε 74.390 από 70.478 την Κυριακή. Στα γηροκομεία, τα επιβεβαιωμένα ή τα πιθανά κρούσματα ανέρχονται σε 23.620 σήμερα από 22.361 χθες.Το σύνολο των κρουσμάτων (σε νοσοκομεία και οίκους ευγηρίας) αυξήθηκε σε 98.010 από 92.839.

Ο αριθμός των ασθενών που εισήχθη σε μονάδες εντατικής θεραπείας είναι ο μικρότερος από την έναρξη της εφαρμογής των μέτρων καραντίνας, τη 17η Μαρτίου, με 94 επιπλέον ασθενείς, όμως «βρισκόμαστε στην αρχή της επιδημικής ανόδου», υπογράμμισε ο Βεράν.

Ο Βεράν ανακοίνωσε, επίσης, την έναρξη μιας «τεράστιας επιχείρησης ανίχνευσης» του κορονοϊού στα γηροκομεία και άλλα κέντρα φροντίδας, που έχουν πληγεί σφόδρα καταγράφοντας τουλάχιστον 2.417 θανάτους από την αρχή της επιδημίας.

Ο Γάλλος υπουργός Υγείας κάλεσε τους Γάλλους να συνεχίσουν να τηρούν τα μέτρα καραντίνας, των οποίων έκρινε πως «ο αντίκτυπος... είναι ορατός στις περιοχές όπου ο ιός είχε μεγάλη διασπορά».

Όμως, τίποτα δεν έχει τελειώσει και «η πίεση είναι ισχυρότερη, τεράστια στα νοσοκομεία και γι αυτόν τον λόγο, επαναλαμβάνω ότι η καραντίνα πρέπει να συνεχιστεί (...). Είναι στιγμή να μείνουμε στα σπίτια μας και να συνεχίσουμε αυτήν την προσπάθεια απομόνωσης», επέμεινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση