GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παλαιστίνιος ο 95ος γιατρός της Ιταλίας... κτυπημένος από τον κορωνοϊό...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Πιστεύετε ότι οι Ισραηλινοί καταλάβουν μια μέρα, πόσο κακό έκαναν στα...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Πιστεύετε ότι οι Ισραηλινοί καταλάβουν
μια μέρα, πόσο κακό έκαναν στα...
παιδιά μας;
Μ' όλα αυτά η Παλαιστινιακή σημαία
πάντα και παντού θα θριαμβεύει!»
Ναμπίλ Χαΐρ


Φίλος κι αδελφός... σπούδασε Ιατρική στη Σαρδηνία, στο Πανεπιστήμιο του Κάλιαρι όπου τον τοποθέτησαν μετά τη διασπορά-κατανομή που έκανε το ιταλικό υπουργείο Παιδείας για τους ξένους φοιτητές.
Έφθασε από το Αμάν της Ιορδανίας, παιδί προσφύγων από το Ολοκαύτωμα του 1948, τη μεγαλύτερη κλοπή της παγκόσμιας Ιστορίας [Βλέπε σε: 15 Μάη 1948... H μεγαλύτερη κλοπή στην παγκόσμια ιστορία!].
Έστησε τη Γενική Ένωση Παλαιστινίων Φοιτητών κι ο Ελληνικός Φοιτητικός Σύλλογος στο Κάλιαρι πρόσφερε κάθε βοήθεια, όπως παντού όπου έφθαναν Παλαιστίνιοι φοιτητές και ας μνημονεύσουμε το Δημήτρη Σπηλιώτη από την Πάτρα, που κι αυτός μας άφησε νωρίς.
Είναι ο 95ος γιατρός στην Ιταλία που κτυπήθηκε και πέθανε από τον κορωνοϊό.

Μουσουλμανική προσευχή, η Παλαιστινιακή μαντίλα των Φενταγίν της Επανάστασης κι η σημαία της Παλαιστίνης στο φέρετρο του Ναμπίλ.
Αυτός ήταν ο τελευταίος αποχαιρετισμός στο Ναμπίλ, 63 ετών, ο πρώτος γιατρός της Σαρδηνίας -στην Τονάρα-, που πέθανε από κορωνοϊό.

Αντιπρόεδρος των Πανευρωπαϊκών Παλαιστινιακών Κοινοτήτων, δεν απουσίασε ποτέ στις μάχες για το δικαίωμα στην Πατρίδα.
Η Παλαιστινιακή Κοινότητα στην Ιταλία, τον αποχαιρετάει:
«Η Παλαιστινιακή Κοινότητα στην Ιταλία κλαίει τον Δρ Ναμπίλ Χαΐρ που πέθανε σήμερα. Είναι ο πρώτος γιατρός που πέθανε στη Σαρδηνία από τον κορωνοϊό. Ο Ναμπίλδεν ήταν απλά ένας αξιόλογος γιατρός. Απόφοιτος της Ιατρικής στο Κάλιαρι, ήταν για δεκαετίες μια από τις ψυχές των κινημάτων στη Σαρδηνία για την Παλαιστίνη. Γνωστός στο Κάλιαρι και σ' όλη τη Σαρδηνία ως ο Παλαιστίνιος γιατρός, καθ 'όλη τη διάρκεια της παραμονής του στην Ιταλία. Στη χώρα στην οποία είχε γίνει πολίτης κι όπου είχε χτίσει τη ζωή και τη σταδιοδρομία του χωρίς ποτέ να έχει ξεχάσει τον λαό του και τα μακροχρόνια του προβλήματα. Στις διαδηλώσεις στους δρόμους και τις πλατείες για την ευαισθητοποίηση σχετικά με την Παλαιστινιακή υπόθεση, ήταν πάντα στην πρώτη γραμμή. Εμείς στέλνουμε τα βαθύτατα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του. Αυτή τη θλιβερή ώρα θυμούμαστε όλα τα θύματα του κορωνοϊού  κι αυτούς που τον πολεμούν, και παρακολουθούμε με ανησυχία τη διάδοσή του κορωνοϊού στην κατεχόμενη Παλαιστινιακή γη».

Ο Ναμπίλ έφυγε κτυπημένος από τον φονικό κορωνοϊό. Μια ασθένεια που κτύπησε και κτυπάει πολλούς γιατρούς, στην πρώτη γραμμή του καθήκοντος πιστοί στον όρκο του Ιπποκράτη, αλλά χωρίς τον κατάλληλο εξοπλισμό και σε συνθήκες εξαθλίωσης της Δημόσιας Υγείας, θυσία στο βωμό και τους "ευγενείς" στόχους για "λιγότερο κράτος", "ελεύθερες αγορές", της "μεγάλης δημοκρατικής ευρωπαϊκής οικογένειας" του υπερεθνικού κεφαλαίου και της θεοποίησης του ευρώ του 4ου Ράιχ.
Έτσι πέθανε ο Ναμπίλ... Σίγουρα θα ήθελε να πεθάνει δίνοντας τη ζωή του στην υπόθεση του λαού του, για την Παλαιστίνη και την αιώνια πρωτεύουσά της: την Ιερουσαλήμ.
Θα πάει να συναντήσει, ανάμεσα σε τόσους φίλους και συντρόφους, την αγαπημένη του κόρη Γιασεμί που έχασε πριν 6 χρόνια κι αυτό το πίστευε.

Καλό παράδεισο κι αντάμωση αδελφέ...

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση