GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα νεότερα για τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο

Στους 68 ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα μας από επιπλοκές λόγω κορονοϊού. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, είχαν μέσο όρο ηλικίας τ...

Στους 68 ανέρχονται οι νεκροί στη χώρα μας από επιπλοκές λόγω κορονοϊού. Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους, είχαν μέσο όρο ηλικίας τα 74 έτη, 49 από αυτούς ήταν άνδρες και 19 γυναίκες. Όπως εξήγησε ο Σωτήρης Τσιόδρας "οι θάνατοι που σημειώνονται τώρα αντιπροσωπεύουν την εικόνα διασποράς της επιδημίας 2-3 εβδομάδες πριν" και δείχνουν επίσης ότι δυστυχώς κάποιοι που μπαίνουν σε ΜΕΘ δεν θα τα καταφέρουν. το σύνολο των κρουσμάτων στη χώρα μας ανέρχονται στα 1673 από τα οποία τα 343 σχετίζονται με ταξιδιώτες και 592 με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Ο αριθμός των διασωληνωμένων ασθενών φθάνει τους 92, από τους οποίους 20 είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 66 έτη. Το 70% από αυτούς είχαν υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι.

Η πρόσκαιρη αλλαγή του καιρού δεν θα αύξηση τη μετάδοση αν τηρούνται τα μέτρα

Σε ερώτηση κατά πόσο ο ιός διασπείρεται μέσω των συστημάτων κλιματισμού ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό κ. Τσιόδρας είπε ότι καλό είναι "για να αραιώσουν τα σωματίδια μέσα σε ένα σπίτι να γίνεται καλός αερισμός του χώρου". Ήδη υπάρχει συνεργασία , όπως είπε με το πανεπιστήμιο Θεσσαλίας για να διαπιστωθεί πώς συμπεριφέρεται ο ιός σε χώρους όπου νοσηλεύονται οι ασθενείς. "Τα κλιματιστικά είναι δύσκολο θέμα" ανέφερε.

Όσον αφορά την αλλαγή του καιρού τις τελευταίες ημέρες είπε πως "η αλλαγή του καιρού ευνοεί διασπορά του ιού όπως συμβαίνει με όλους τους ιούς του αναπνευστικού, αλλά εφόσον τηρούνται τα μέτρα, δεν εκτιμώ ότι η καμπύλη της διασποράς θα μεταβληθεί".

Αναφερόμενος στο πρωτόκολλο για τους υγειονομικούς , δηλαδή τα φάρμακα που θα μπορούν να λαμβάνουν για να προφυλαχθούν από τον κορονοϊό ή εφόσον εκτεθούν σε αυτόν, είπε ότι "σύντομα θα δοθεί η δυνατότητα να πάρουν τα φάρμακα αυτά. Στόχος είναι να μπορούν να τα πάρουν από τα ίδια νοσοκομεία στα οποία εργάζονται, κάτι που θα γίνει άμεσα". Αναφερόμενος και στην κατά βούληση χρήση φαρμάκων για τον ιό , εξήγησε ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, καθώς "υπάρχει κίνδυνος, ιδίως αν δεν υπάρχει ιατρική παρακολούθηση".

Περισσότεροι από 45.000 νεκροί από την πανδημία στην Ευρώπη

Η πανδημία του νέου κορονοϊού έχει σκοτώσει περισσότερους από 45.000 ανθρώπους στην Ευρώπη, από τους οποίους σχεδόν το 85% στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία, σύμφωνα με απολογισμό που κατάρτισε το Γαλλικό Πρακτορείο βάσει επίσημων πηγών.

Με συνολικά 46.033 θανάτους (για 627.203 επίσημα δηλωμένα κρούσματα), η Ευρώπη είναι η ήπειρος που πλήττεται σκληρότερα από την πανδημία του Covid-19. Η Ιταλία (15.362) και η Ισπανία (11.744) είναι οι χώρες με τους περισσότερους θανάτους στον κόσμο. Η Γαλλία έχει 7.560 θανάτους στο έδαφός της, η Βρετανία έχει 4.313.

ΗΠΑ

Οι Ηνωμένες Πολιτείες ξεπέρασαν το όριο των 300.000 κρουσμάτων του νέου κορονοϊού, σύμφωνα με την καταμέτρηση του αμερικανικού Πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς. Η πανδημία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 8.162 ανθρώπους στη χώρα, σύμφωνα με τον σχετικό πίνακα που αναρτά στην ιστοσελίδα του το πανεπιστήμιο.

Το όριο των 200.000 καταγεγραμμένων κρουσμάτων στη χώρα είχε ξεπεραστεί μόλις την Τετάρτη, μια ταχεία αύξηση που έγινε ορατή από τη μεγαλύτερη διαθεσιμότητα των διαγνωστικών ελέγχων στις Ηνωμένες Πολιτείες. Η κύρια εστία της επιδημίας στις ΗΠΑ είναι η πολιτεία της Νέας Υόρκης, και ειδικότερα η πόλη της Νέας Υόρκης, η οποία έχει καταγράψει 1.905 θανάτους.

ΙΤΑΛΙΑ

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 124.632. Οι νεκροί έφτασαν τους 15.362. Παράλληλα, 20.996 άνθρωποι έχουν ιαθεί. Την Παρασκευή το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 119.827 και είχαν χάσει την ζωή τους 14.681 άνθρωποι ενώ 19.758 είχαν θεραπευθεί. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο , δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 681 ασθενείς και καταγράφηκαν 4.805 νέα κρούσματα. 1.238 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό. 3.994 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 29.010 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 55.270 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 49.118 και οι νεκροί 8.656 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 16.540 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 1. 977. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 10.824, με 607 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού συνεχίζει να σημειώνει ελαφρά αύξηση . Ο αριθμός των νεκρών, όμως, μειώνεται, αφού το προηγούμενο εικοσιτετράωρο οι ασθενείς που είχαν χάσει την ζωή τους ήταν 766 . Συγκρατημένη αισιοδοξία, επίσης, δημιουργεί το ότι περιορίσθηκε ελαφρά και ο αριθμός των ασθενών που εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στην Ισπανία αυξήθηκε σε 11.744 από 10.935 μία ημέρα πριν, όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας. Συνολικά 809 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη νόσο το τελευταίο 24ωρο, ένας αριθμός μειωμένος από τους 932 χθες Παρασκευή, καταδεικνύουν τα στοιχεία.

Είναι η δεύτερη συνεχόμενη ημέρα κατά την οποία ο αριθμός των νέων θανάτων, σε 24ωρη βάση, καταγράφει πτώση μετά το αρνητικό ρεκόρ της περασμένης Πέμπτης με 950 νεκρούς. Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων αυξήθηκε στα 124.736 το Σάββατο από 117.710 την Παρασκευή, δηλαδή μια αύξηση 7.026 κρουσμάτων, αναφέρει το υπουργείο.

ΓΑΛΛΙΑ

Η Γαλλία μετρά 7.560 νεκρούς από τον Covid-19 από την αρχή της επιδημίας, ανακοίνωσε ο διευθυντής του υπουργείου Υγείας Ζερόμ Σαλμόν, εκ των οποίων 5.532 στα νοσοκομεία και 2.028 σε οίκους ευγηρίας και άλλα νοσηλευτικά και κοινωνικά ιδρύματα.

Οι άνθρωποι που έχασαν τη ζωή τους από λοιμώξεις από κορονοϊό το τελευταίο 24ωρο ήταν 441, λιγότεροι από τους 588 μια μέρα νωρίτερα, τόνισε ο διευθυντής του υπουργείου Υγείας κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Οι πρώτοι απολογισμοί που αφορούν τα νοσηλευτικά και κοινωνικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων των οίκων ευγηρίας, άρχισαν να δημοσιεύονται την Πέμπτη. Την Παρασκευή, τουλάχιστον 1.416 θάνατοι είχαν αναφερθεί σε αυτά τα ιδρύματα.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Ένα πεντάχρονο αγοράκι πέθανε, έχοντας νοσήσει από τον νέο κορονοϊό, στη Βρετανία, με τη χώρα να καταγράφει το Σάββατο 708 νέους θανάτους από τη νόσο Covid-19 σε διάστημα μίας ημέρας, ένα νέο αρνητικό ρεκόρ, βάσει του οποίου το σύνολο των νεκρών από τη νόσο ανέρχεται πλέον σε 4.313, έγινε γνωστό από τις υγειονομικές Αρχές.

Πρόκειται για το πέμπτο κατά σειρά αρνητικό ρεκόρ ημέρας. Την Παρασκευή, ανακοινώθηκαν 684 νέοι θάνατοι, έπειτα από μια αύξηση 569 θανάτων την Πέμπτη, 563 την Τετάρτη και 381 την Τρίτη.

Μεταξύ των θανάτων που έχουν καταγραφεί σε νοσοκομεία, όπως διευκρινίζουν οι αρχές, 637 ασθενείς ηλικίας 5-104 ετών έχουν πεθάνει στην Αγγλία. Οι 40 εξ αυτών (ηλικίας 48-93 ετών) δεν είχαν κανένα άλλο πρόβλημα υγείας, που να ήταν γνωστό. Συνολικά, 41.903 κρούσματα έχουν καταγραφεί, ήτοι 3.735 περισσότερα σε μία ημέρα.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού στη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 6.082 τις τελευταίες 24 ώρες, καταγράφοντας μικρή μείωση σε σύγκριση με την Παρασκευή (6.174 νέα κρούσματα), σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε το Σάββατο στη δημοσιότητα το κυβερνητικό Ινστιτούτο Robert Koch (RKI).

Η Γερμανία μετρά πλέον 85.778 κρούσματα από 79.696 την Παρασκευή, με τον μεγαλύτερο αριθμό των κρουσμάτων να καταγράφεται στη Βαυαρία, σύμφωνα με το RKI. Οι θάνατοι από τη νόσο Covid-19 έχουν αυξηθεί σε 1.158, αναφέρει το RKI, από 1.017 νεκρούς έως την Παρασκευή.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού στην Τουρκία αυξήθηκαν κατά περισσότερο από 3.000 για να ανέλθουν σε 23.934 το Σάββατο. Οι θάνατοι που σχετίζονται με τον Covid-19 αυξήθηκαν κατά 76 και πλέον οι νεκροί έφθασαν τους 501 στη χώρα, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά μέσω Twitter.

Τις τελευταίες 24 ώρες διεξήχθησαν 19.664 διαγνωστικοί έλεγχοι αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό των ελέγχων που έχουν γίνει έως τώρα για τον κορονοϊό στην Τουρκία σε 161.380, δήλωσε ο υπουργός Υγείας.

ΚΑΝΑΔΑΣ

Η υπηρεσία Δημόσιας Υγείας του Καναδά ανακοίνωσε ότι τα κρούσματα του κορονοϊού στη χώρα αυξήθηκαν σε 12.924 από 11.747 που ήταν την Παρασκευή, και οι θάνατοι ανήλθαν σε 214 από 152, βάσει των στοιχείων της υπηρεσίας αυτής.

ΚΙΝΑ

Τριάντα νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν το Σάββατο στην ηπειρωτική Κίνα, σε μια άνοδο από 19 που είχαν καταγραφεί μια μέρα νωρίτερα, καθώς αυξήθηκε ο αριθμός των αποκαλούμενων εισαγόμενων κρουσμάτων και οι περιπτώσεις μεταδόσεων στο εσωτερικό της χώρας, δείχνοντας τις δυσκολίες εξάλειψης της επιδημίας.

Η εθνική επιτροπή υγείας ανακοίνωσε σήμερα πως 25 από τα κρούσματα που καταγράφηκαν το Σάββατο είναι άνθρωποι που εισήλθαν στη χώρα, έχοντας ταξιδέψει στο εξωτερικό. Μια μέρα νωρίτερα, οι περιπτώσεις αυτές ήταν 18. Από την έναρξη της επιδημίας, στην ηπειρωτική Κίνα έχουν καταγραφεί 81.669 μολύνσεις, ενώ ο αριθμός των νεκρών αυξήθηκε σε 3.329.

Παρόλο που τα κρούσματα σε καθημερινή βάση έχουν μειωθεί δραματικά μετά την κορύφωση της επιδημίας τον Φεβρουάριο, όταν εκατοντάδες νέες λοιμώξεις καταγράφονταν κάθε μέρα, οι αρχές εξακολουθούν να μην μπορούν να σταματήσουν εντελώς νέες μολύνσεις, παρά την επιβολή δραστικών μέτρων περιορισμού κυκλοφορίας.

Τα εισαγόμενα κρούσματα και οι ασυμπτωματικοί ασθενείς, που είναι φορείς του ιού και μπορεί να τον μεταδώσουν σε άλλους χωρίς να παρουσιάσουν οι ίδιοι συμπτώματα, έχουν γίνει μεταξύ των κύριων ανησυχιών των κινεζικών αρχών τις τελευταίες εβδομάδες. Η χώρα έχει κλείσει τα σύνορά της σχεδόν σε όλους τους αλλοδαπούς καθώς ο ιός εξαπλώθηκε σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο η πλειοψηφία των εισαγόμενων κρουσμάτων είναι Κινέζοι υπήκοοι που επιστρέφουν από το εξωτερικό.

Το Πεκίνο έχει ωθήσει τις τοπικές αρχές να εντοπίζουν και να απομονώνουν τους ασυμπτωματικούς ασθενείς.

Η επιτροπή υγείας ανέφερε ότι 47 νέες ασυμπτωματικές περιπτώσεις καταγράφηκαν στην ηπειρωτική χώρα χθες Σάββατο, σε σύγκριση με 64 την προηγούμενη ημέρα.

ΜΕΞΙΚΟ

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε το Σάββατο πως ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στη χώρα ανέβηκε σε 1.890, καθώς καταγράφηκαν 202 νέες μολύνσεις.

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν εξαιτίας του κορονοϊού αυξήθηκε σε 79, από 60 που είχαν καταγραφεί μέχρι την Παρασκευή.

"Αυτοί οι άνθρωποι, δυστυχώς, είχαν χρόνια νοσήματα, ή ήταν ηλικιωμένοι", δήλωσε ο υφυπουργός Υγείας Ούγκο Λόπεζ Γκατέλ, αναφερόμενος στα νέα θύματα του ιού.

Ο υφυπουργός τόνισε πως το Μεξικό υφίσταται τώρα τις συνέπειες δεκαετιών κακών διατροφικών συνηθειών που οδήγησαν σε υψηλά επίπεδα παχυσαρκίας και επιπλοκών στην υγεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση