GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Σχήμα βραχυχρόνιας εργασίας αλά γερμανικά προτείνει η Κομισιόν

Να ακολουθηθεί το πρότυπο του προγράμματος Kurzarbeit της Γερμανίας προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, εν μέσω της πανδημ...

Να ακολουθηθεί το πρότυπο του προγράμματος Kurzarbeit της Γερμανίας προκειμένου να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού, προτείνει η Κομισιόν.

Πρόκειται για σχήμα βραχυχρόνιας εργασίας, σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση καταβάλλει μέρος των μισθών των εργαζομένων, όταν οι εταιρείες περικόπτουν τον χρόνο εργασίας στο πλαίσιο της επιβράδυνσης λειτουργίας και με στόχο να μην γίνουν απολύσεις.

Ανακοινώνοντας το πρόγραμμα μέσω βιντεομηνύματος, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν δεν προχώρησε σε λεπτομέρειες για τον τρόπο χρηματοδότησής του, δηλώνοντας μόνο ότι θα υπάρξουν εγγυήσεις από όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης, αφήνοντας ανοικτό το ενδεχόμενο το πρόγραμμα αυτό να συνδεθεί με τον ευρωπαϊκό προϋπολογισμό.

«Οι επιχειρήσεις καταβάλλουν τους μισθούς στους εργαζομένους τους, αν και, αυτήν την στιγμή, δεν έχουν έσοδα. Η Ευρώπη έρχεται σε βοήθειά τους με την νέα αυτή πρωτοβουλία», δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Στόχος είναι να βοηθήσουμε την Ιταλία, την Ισπανία και όλες τις άλλες χώρες που έχουν πληγεί σκληρά. Και αυτό θα γίνει χάρη στην αλληλεγγύη άλλων κρατών μελών», πρόσθεσε.

Όπως υπογράμμισε, «εάν δεν υπάρχουν παραγγελίες και οι επιχειρήσεις δεν έχουν δουλειά εξαιτίας ενός προσωρινού εξωτερικού σοκ όπως είναι ο κοροονϊός, δεν πρέπει να απολύσουν τους εργαζομένους τους» και συμπλήρωσε: «Με τον τρόπο αυτόν, οι εργαζόμενοι δεν θα χάσουν χρήματα κατά την διάρκεια της κρίσης. Θα μπορούν να συνεχίσουν να καταβάλλουν τα ενοίκιά τους και να αγοράζουν ό,τι χρειάζονται. Και αυτό έχει επίσης θετικό αντίκτυπο στην οικονομία», μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση