GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Πότε θα λήξουν τα περιοριστικά μέτρα για τους ηλικιωμένους

Θα καθυστερήσει να λήξει η καραντίνα για τους ηλικιωμένους. Αυτό είναι το συμπέρασμα των όσων είπε στην ενημέρωση της Μεγάλης Πέμπτης ο ε...

Θα καθυστερήσει να λήξει η καραντίνα για τους ηλικιωμένους. Αυτό είναι το συμπέρασμα των όσων είπε στην ενημέρωση της Μεγάλης Πέμπτης ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Ο καθηγητής λοιμωξιολογίας κλήθηκε να δώσει ένα χρονοδιάγραμμα για το πότε πιστεύει ότι θα είναι ασφαλές τα παιδιά ή οι ενήλικες γονείς τους να δουν τους παππούδες και τις γιαγιάδες τους, ειδικά στις περιπτώσεις που έχει τηρηθεί ευλαβικά η απόσταση και η καραντίνα.
"Είναι σημαντικό και το έχω πει πολλές φορές, ότι περισσότερο από όλους κινδυνεύουν αυτοί, οι ηλικιωμένοι. Εάν δεν έχουμε διασπορά στην κοινότητα και όλα τα άλλα μέτρα δουλέψουν, έχουμε πει ότι τελευταίος πληθυσμός στον οποίο, κατά κάποιο τρόπο, θα ανοίξουμε τις πόρτες επικοινωνίας με τους υπόλοιπους, θα είναι οι ευπαθείς ομάδες" είπε ο κ. Τσιόδρας και αναφέρθηκε σε μια επιστολή που έλαβε από έναν ηλικιωμένο, ο οποίος του γράφει, «γιατρέ και εμείς κάποια στιγμή πρέπει να βγούμε έξω, γιατί δεν μπορούμε να είμαστε συνέχεια μέσα και θέλουμε να πάμε μια βόλτα στην εξοχή». "Θα υπάρξει αυτή η στιγμή και θα ‘ρθει γρήγορα και για αυτούς τους ανθρώπους. Απλά, όσο υπάρχει μικρό επίπεδο ανοσίας του πληθυσμού και υπάρχει ενεργή κυκλοφορία του ιού στον πληθυσμό, είναι επικίνδυνο να πεις ότι ανοίγω τις επαφές με τις ευπαθείς ομάδες και ιδιαίτερα τους ηλικιωμένους" τόνισε ο καθηγητής και πρόσθεσε:
"Δεν είμαστε ακόμα σε αυτή την φάση. Νομίζω έχω πει και άλλη φορά ότι η πνευματική επικοινωνία και η διαδικτυακή, που έχουμε όλα τα μέσα αυτή την εποχή, είναι καμιά φορά και καλύτερη. Αλλά σίγουρα θα ‘ρθει σύντομα και η ώρα που θα αγκαλιάσουν τα εγγόνια τους. Δεν θα είναι πολύ σύντομα όμως. Θα είναι λίγο αργότερα. Όταν θα έχουν εισαχθεί στοιχεία για περισσότερη ανοσία στον πληθυσμό, όταν θα έχει υπάρχει, ενδεχομένως, ένα καλό εμβόλιο. Όταν, ενδεχομένως, θα υπάρχει μια μηδενική κίνηση του ιού στην χώρα. Μην ξεχνάτε, όταν υπάρχει μηδενική κίνηση ενός ιού στην χώρα, δεν κινδυνεύεις να εκτεθείς, παρά μόνο από το εξωτερικό, με τις εισαγωγές".
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, ο οποίος σε συνέντευξή του το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής στην ΕΡΤ, τόνισε αναφορικά με τη χαλάρωση των μέτρων ότι "η στρατηγική της κυβέρνησης είναι να απλωθεί σε βάθος χρόνου η κορύφωση της πανδημίας ώστε να αντέξει το σύστημα υγείας και να ανταποκριθεί στις ανάγκες ζήτησης". "Αυτό το καταφέραμε σε πρώτη φάση και με αυτός είναι ο γνώμονας και για μετά, καθώς αναμένεται να νοσήσουν και άλλοι άνθρωποι, οπότε η μετάβαση στην καθημερινότητα θα γίνει σταδιακά. Θέλουμε να προστατεύσουμε τις ευάλωτες ομάδες, δηλαδή τους ηλικιωμένους και όσους έχουν υποκείμενα νοσήματα, γι’ αυτό και για τις ομάδες αυτές θα καθυστερήσει η επάνοδος" δήλωσε ο κ. Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε ότι στην αρχή θα υπάρχουν ομάδες με λιγότερο κίνδυνο, όπως όσοι έχουν καταστήματα λιανεμπορίου όπου θα πρέπει να τηρούν οι κανόνες υγιεινής, ενώ για το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι θα μπορούσε να υπάρξει σταδιακή μετάβαση των παιδιών, καθώς υπάρχει μεγάλος συνωστισμός.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση