GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σταϊκούρας: Εξετάζεται μείωση ενοικίου και για πληττόμενες επιχειρήσεις και τους υπαλλήλους τους - ΒΙΝΤΕΟ

Διεύρυνση του μέτρου στήριξης μείωσης κατά 40% των ενοικίων και στις επιχειρήσεις που έχουν δεχθεί πλήγμα αλλά και στους εργαζομένους...

Διεύρυνση του μέτρου στήριξης μείωσης κατά 40% των ενοικίων και στις επιχειρήσεις που έχουν δεχθεί πλήγμα αλλά και στους εργαζομένους σε αυτές προανήγγειλε ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου.

«Χωρίς να θεωρήσετε κάτι δεδομένο, κατά πάσα πιθανότητα τις επόμενες ώρες και ημέρες θα νομοθετήσουμε και για όλες τις άλλες επιχειρήσεις που πλήττονται και δεν έκλεισαν με κυβερνητική εντολή τη μείωση του ενοικίου κατά 40%», δήλωσε ο κ. Σταϊκούρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο ενδεχόμενο ρύθμισης οφειλών μετά το τέλος της υγειονομικής κρίσης για τους μήνες που διήρκεσε η αναστολή αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο νέας αναστολής αν απαιτηθεί για υγειονομικούς λόγους, ενώ για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε πιο πολλές δόσεις είπε επίσης πως "τελεί υπό αξιολόγηση".

Για το περιθώριο παράτασης της προστασίας πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως "από τον Ιούλιο του 2019 στις βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει η κυβέρνηση έχει πετύχει τους στόχους της. Ακόμα και αν ορισμένες φορές οι θεσμοί δεν ήταν σύμφωνοι μαζί μας. Σας θυμίζω ότι πέτυχε και την παράταση της πρώτης κατοικίας για τέσσερις μήνες μέχρι το τέλος Απριλίου όταν η προηγούμενη κυβέρνηση είχε δεσμευτεί η εν λόγω παράταση να λήξει τον Δεκέμβριο. Άρα την κατάλληλη στιγμή, με υπευθυνότητα και κοινωνική ευαισθησία θα αναλάβουμε την κατάλληλη πρωτοβουλία".

Κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως είναι αναληθής η θέση του πως δεν είναι αρκετά τα μέτρα. "Ο πίνακας του ΣΥΡΙΖΑ όμως αποδεικνύει - και δεν είναι πλήρης ο πίνακας - πως τα δημοσιονομικά μέτρα είναι περισσότερα από αυτά που έχει πάρει η Ισπανία, η Ιταλία, το Βέλγιο και είναι όσα έχει πάρει η Γαλλία. Πως λοιπόν καθυστερήσαμε και δεν έχουμε πάρει εμπροσθοβαρώς μέτρα αφού τα στοιχεία δείχνουν πως έχουμε πάρει περισσότερα από πολύ μεγάλες χώρες που πλήττονται περισσότερο από την οικονομική κρίση" ανέφερε.

Δείτε το βίντεο από τον ΑΝΤ1:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση