GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Λαμία: Πιστοί προσπάθησαν να μπουν σε εκκλησία – Έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις - ΦΩΤΟ

Σε εκκλησία στη Λαμία κλήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι αστυνομικές δυνάμεις, καθώς ορισμένοι πιστοί επιχείρησαν να μπουν στον ναό. Το π...

Σε εκκλησία στη Λαμία κλήθηκαν σήμερα το μεσημέρι οι αστυνομικές δυνάμεις, καθώς ορισμένοι πιστοί επιχείρησαν να μπουν στον ναό.

Το περιστατικό συνέβη στην εκκλησία της Αγίας Βαρβάρας, όταν ολοκληρώθηκε η κεκλεισμένων των θυρών τελετή της αποκαθήλωσης του Εσταυρωμένου. Έξω από τον ναό βρίσκονταν μαζεμένοι περίπου 20 πιστοί, οι οποίοι, μόλις άνοιξε την πόρτα ο ιερέας, μπήκαν στο ναό αγνοώντας τις εκκλήσεις να μείνουν απ’ έξω. Στο σημείο κλήθηκαν οι αστυνομικές δυνάμεις, που απομάκρυναν τους πιστούς και ξαναέκλεισαν την πόρτα, χωρίς να πάρει μεγαλύτερη έκταση το επεισόδιο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, ειδικά σήμερα, πολλοί ιερείς και επίτροποι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση κάνοντας τον αστυνομικό, αφού ορισμένοι αγνόησαν τις οδηγίες και τα μέτρα θέλησαν να προσκυνήσουν στον Επιτάφιο.

«Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε ρόλο αστυνομικού. Σήμερα θα έπρεπε έξω από την Μητρόπολη και άλλους κεντρικούς ναούς να υπάρχει ένας αστυνομικός ώστε να μην αναγκαζόμαστε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση εμείς με τους πιστούς. Εφαρμόζουμε τις αυστηρές εντολές του Μητροπολίτη μας και όλα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ο δικός μας ρόλος δεν είναι κατασταλτικός....», έλεγε ένας από τους ιερείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση