GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Πώς θα γίνει η σταδιακή άρση των μέτρων - Τι θα γίνει με σχολεία και καταστήματα

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του διάγγελμα μπορεί να περιέγραψε την κρισιμότητα της τρέχουσας εβδομάδας και την...

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο τηλεοπτικό του διάγγελμα μπορεί να περιέγραψε την κρισιμότητα της τρέχουσας εβδομάδας και την ανάγκη τήρησης των μέτρων από τους πολίτες, όμως σκιαγράφησε και μια αχτίδα ελπίδας ότι μπορεί να καταστεί δυνατό να ξεκινήσει στη συνέχεια μια διαδικασία επιστροφής στην κανονικότητα, για την οποία ξεκαθάρισε όμως ότι "θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις".

"Θα συμβουλευόμαστε πάντα τους ειδικούς. Η επιστροφή στην κανονική ζωή θα γίνει σταδιακά και σε φάσεις και μόνο όταν αυτό θα τεκμηριώνεται από επιστημονικά δεδομένα" εξήγησε ο Πρωθυπουργός ξεκαθαρίζοντας ότι "θα συνεχίσουμε να προστατεύουμε για καιρό τους ηλικιωμένους και όσους πάσχουν από βαριά, χρόνια νοσήματα", αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο λήψης ειδικών μέτρων για να προστατευθούν από τον κορονοϊό.

Η αρχή για επιστροφή στην καθημερινότητα θα γίνει με τα καταστήματα και τα σχολεία, τα οποία θα αρχίσουν να ανοίγουν με προσεκτικά βήματα. Όσον αφορά στα σχολεία, δεν αναμένεται να ανοίξουν όλες οι βαθμίδες ταυτόχρονα, ενώ προτεραιότητα θα έχουν και τα εμπορικά καταστήματα με τα καφέ και τα καταστήματα εστίασης να βρίσκονται στο τέλος της λίστας. Σημειώνεται ότι τα σχολεία παραμένουν κλειστά έως τις 10 Μαΐου και τα καταστήματα έως 27 Απριλίου.

Ξεκαθάρισε όμως, ότι "όλα αυτά θα πρέπει να γίνουν με σύνεση, με σχέδιο, τους γιατρούς πάντα να μας συμβουλεύουν, με την ατομική υγιεινή να έχει τρόπο ζωής, με ξεχωριστή φροντίδα για τους ηλικιωμένους μας και με τα τυχόν κρούσματα να εντοπίζονται και να απομονώνονται αμέσως".

Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ζητηθεί από τα υπουργεία να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους για τη σταδιακή άρση των περιορισμών και μετά την αξιολόγηση της κατάστασης που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα, είναι πιθανό να αρχίσουν να λαμβάνονται αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση