GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός-Δασκαλάκης: Χωρίς μέτρα οι νεκροί στη χώρα μας θα ήταν εκατοντάδες χιλιάδες - ΒΙΝΤΕΟ

Την εκτίμηση ότι δεκάδες χιλιάδες έως και μισό εκατομμύριο ανθρώπινες ζωές θα είχαν χαθεί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα αν δεν είχαν λ...

Την εκτίμηση ότι δεκάδες χιλιάδες έως και μισό εκατομμύριο ανθρώπινες ζωές θα είχαν χαθεί από τον κορονοϊό στην Ελλάδα αν δεν είχαν ληφθεί έγκαιρα τα μέτρα για την προστασία από την εξάπλωση της νόσου εξέφρασε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ο καθηγητής Επιστήμης των Υπολογιστών στο ΜΙΤ της Βοστώνης, εξήρε την άμεση λήψη μέτρων στην χώρα μας αλλά και την αποτελεσματικότητά της. «Πάμε καλύτερα, ωστόσο παίρνει λίγο καιρό να σταθεροποιηθεί η κατάσταση. Στην Ελλάδα βλέπουμε ότι κάπου έχει ισοσταθμίσει η αύξηση των κρουσμάτων. Ο αριθμός είναι πάνω κάτω σταθερός, αυτό σημαίνει ότι έχουν αποδώσει τα μέτρα. Εάν δεν είχαμε πάρει έγκαιρα μέτρα, θα είχαμε αρκετές δεκάδες χιλιάδες νεκρών. Σε ότι αφορά την ανοσία της αγέλης, αναμένεις περιμένεις να νοσήσει περί το 50% του πληθυσμού. Σε ένα θετικό σενάριο. Χωρίς μέτρα οι νεκροί στη χώρα μας θα έφθαναν από δέκα χιλιάδες θα έφταναν έως μερικές εκατοντάδες χιλιάδες » ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης χαρακτηρίζοντας «σταθερό» τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς «τα μέτρα λειτούργησαν κι αυτό είναι θετικό».

Παράλληλα, ο καθηγητής του ΜΙΤ εκτίμησε ότι «τα κρούσματα δεν πέφτουν ακόμα γιατί στην αρχή δεν τηρήθηκαν αυστηρά τα μέτρα» στην Ελλάδα και εξήγησε για ποιο λόγο ελήφθησαν τα μέτρα απαγόρευσης κυκλοφορίας. «Η λογική των πολύ αυστηρών μέτρων είναι να περιοριστούν οι ασθενείς σπίτι τους. Αυτό σημαίνει ότι προφανώς θα μεταδώσουν τον ιό στα μέλη της οικογένειά τους, αλλά σκοπός είναι να σταματήσει εκεί η μετάδοση» υπογράμμισε ο Κωνσταντίνος Δασκαλάκης.

Παράλληλα, επισήμανε ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα μας το προσεχές διάστημα «θα κινείται στα ίδια επίπεδα με τώρα, με κάποια σκαμπανεβάσματα» ώστε να κλείσει ο ιός τον κύκλο του μέσα στα σπίτια και να αρχίζουν να μειώνονται τα κρούσματα.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση