GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσιόδρας: Τι είπε για την πιθανότητα να "εισαχθεί" ο ιός το καλοκαίρι στη χώρα - ΒΙΝΤΕΟ

Σε επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ που ανέπτυξε συγκεκριμένο μαθηματικό μοντέλο για την πορεία του ιού αναφέρθηκε ο...

Σε επιστημονική ομάδα του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ που ανέπτυξε συγκεκριμένο μαθηματικό μοντέλο για την πορεία του ιού αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος αναφέρθηκε και στο πώς θα επηρεάσει ο κορονοϊός το ελληνικό καλοκαίρι.

«Πρόκειται για εκτιμήσεις», εξήγησε ο κ. Τσιόδρας και αναφέρθηκε σε αυτές τονίζοντας: Το μοντέλο εκτιμά ότι θα υπάρξουν νέα επιδημικά κύματα του ιού τους επόμενους χειμώνες μετά το αρχικό σοβαρό κύμα που έχουν βιώσει οι περισσότερες χώρες».

Ο κ. Τσιόδρας επισήμανε ότι αν δεν υπάρξει ένα αποτελεσματικό μέτρο, όπως ένα εμβόλιο ή μια αποτελεσματική θεραπεία, τότε τα μέτρα που ζούμε όλοι μας θα είναι το κρίσιμο σημείο για την επιτυχή αντιμετώπιση του ιού μέχρι να χτιστεί αυτό που ονομάζουμε συλλογική ανοσία. Σημείωσε μάλιστα ότι οι επιστήμονες εκτιμούν «την πιθανότητα πιο σημαντικών επιδημιών τον χειμώνα σε σχέση με το καλοκαίρι και την ανάγκη συνεχούς επαγρύπνησης και επιτήρησης του ιού για τουλάχιστον τα επόμενα δύο χρόνια».

Ωστόσο, σημείωσε ότι ο ιός μπορεί να κάνει εξάρσεις το καλοκαίρι στο νότιο ημισφαίριο και άφησε να εννοηθεί ότι έχει πιθανότητες να «εισαχθεί» στη χώρα μας μέσω ταξιδιωτών, όπως συμβαίνει και με τον ιό της γρίπης.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση