GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σουηδία-Κορονοϊός: Από αεροσυνοδοί έγιναν νοσοκόμες - ΒΙΝΤΕΟ

Το ξενοδοχείο Grand Hotel της Στοκχόλμης είναι άδειο. Το προσωπικό του δεν έχει δουλειά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχει μείνει χωρίς ...

Το ξενοδοχείο Grand Hotel της Στοκχόλμης είναι άδειο. Το προσωπικό του δεν έχει δουλειά, αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχει μείνει χωρίς απασχόληση. Παρακολουθεί ταχύρυθμα μαθήματα για τη φροντίδα ηλικιωμένων, ώστε να τοποθετηθεί στη συνέχεια σε γηροκομεία και σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων.

Παράλληλα, αεροσυνοδοί της αεροπορικής εταιρείας SAS εκπαιδεύονται ώστε να εργαστούν στα νοσοκομεία της χώρας. Αποτελούν «χρυσές εφεδρείες», αφού έχουν ήδη γνώσεις πρώτων βοηθειών και εξυπηρέτησης πολιτών.

Μετά από τρεις ημέρες θεωρίας και μία ημέρα πρακτικής άσκησης ξεκινούν να εργάζονται ως βοηθοί νοσοκόμων.

Ήδη, 30 έχουν ξεκινήσει να εργάζονται στο νοσοκομείο Sophiahemmet και σε υπαίθρια κέντρα υγείας όπου πραγματοποιούνται τεστ για τον COVID-19 στη σουηδική πρωτεύουσα, ενώ ακόμα 300 θα παρακολουθήσουν πρόγραμμα κατάρτισης τις επόμενες εβδομάδες.

Η SAS έθεσε σε αναστολή τις συμβάσεις σχεδόν 10.000 εργαζομένων. Λίγο αργότερα, συνέστησε το πρόγραμμα Skill Shift Initiative, μαζί με την εταιρεία διαχείρισης προσωπικού Novare και το Ίδρυμα Wallenberg, που χρηματοδοτεί μέρος του προγράμματος.

Στη Σουηδία υπάρχουν καταγραφεί περίπου 10.000 κρούσματα του COVID-19 και 900 θάνατοι.

Δείτε το βίντεο από το euronews:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση