GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κουτσούμπας: Να δυναμώσει η αγωνιστική δράση για να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα της κρίσης - ΒΙΝΤΕΟ

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη δευτερολογία του σήμερα στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις επιπτ...

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη δευτερολογία του σήμερα στη Βουλή, στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τις επιπτώσεις της υγειονομικής κρίσης στη χώρα, είπε ότι ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και άλλα αστικά κόμματα εμφανίστηκαν ως όψιμοι οπαδοί του δημοσίου συστήματος Υγείας, αφού πρώτα είχαν κλείσει νοσοκομεία και άλλες δομές υγείας, "πετσοκόψει" προϋπολογισμούς και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων σε αυτό, ενώ «τώρα θυμήθηκαν το δίκαιο αίτημα υπαγωγής των εργαζομένων στα ΒΑΕ», το οποίο δεν είχαν κάνει ως κυβέρνηση όσοι αναφέρθηκαν στο αίτημα αυτό.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ ακριβώς για να υπάρξει υγειονομική θωράκιση είχε ζητήσει προσλήψεις όλου του αναγκαίου προσωπικού και την επίταξη του ιδιωτικού τομέα Υγείας για να εξασφαλιστεί η επάρκεια και μέσων και υποδομών αλλά κυρίως η τήρηση των κανόνων.

Επισήμανε ότι όλοι απέρριψαν την πραγματική επίταξη και έφθασαν στο σημείο να βαφτίζουν επίταξη την μίσθωση υπηρεσιών μέσω συμβάσεων του ΕΟΠΥΥ «με το αζημίωτο για τους μεγαλοκλινικάρχες».

«Από τη πρώτη στιγμή είπαμε ότι η αναγκαία καραντίνα δεν σημαίνει καραντίνα στη διεκδίκηση, στη φωνή του λαού, δεν σημαίνει γενικό σιωπητήριο σαν αυτό που ήθελε και επιδιώκει να επιβάλλει η κυβέρνηση με τη συμβολή και της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο όνομα μια ψευδεπίγραφης "υπεύθυνης αντιπολίτευσης" και με την συνδρομή κάποιων ΜΜΕ που εξοβελίζουν κάθε φωνή που αναδεικνύει κρατικά κενά και ελλείψεις» προσέθεσε.

Είπε, καταθέτοντας συγκεκριμένα στοιχεία, ότι ο τερματισμός της καραντίνας θα αποκαλύψει ότι ο δημόσιος τομέας Υγείας παραμένει αθωράκιστος, ενώ σχολιάζοντας την επιδίωξη της κυβέρνησης για προσέγγιση του ευρωπαϊκού μέσου όρου των 1.200 κρεβατιών ΜΕΘ, τόνισε ότι «αυτός ο μ.ο της ΕΕ είναι κάτω από το 50% των κρεβατιών ΜΕΘ που θα έπρεπε να έχει η δική μας χώρα και είναι αυτός ο μ.ο που στοίχισε και στοιχίζει χιλιάδες ανθρώπινες ζωές σε χώρες της ΕΕ».

Σημείωσε ότι το σύστημα Υγείας δεν θα μπορέσει να ανταποκριθεί στο σύνολο των αναγκών και υπογράμμισε ότι πρέπει να υλοποιηθούν άμεσα οι προτάσεις του ΚΚΕ.

Είπε ότι «τα δήθεν έκτακτα και προσωρινά αντεργατικά ήλθαν για να μείνουν» τονίζοντας πως «ο αγώνας των εργαζομένων για να μείνουν δυνατοί προστατεύοντας τα δικαιώματά τους δεν μπορεί να μεταφερθεί σε κάποιο απώτερο μέλλον, διεξάγεται καθημερινά, δεν σταμάτησε ούτε στιγμή», και τόνισε «τώρα πρέπει να δυναμώσει η αγωνιστική δράση για να μην πληρώσει ο λαός τα σπασμένα της κρίσης».

«Τώρα πρέπει να καταργηθούν όλα τα δήθεν "έκτακτα" αντεργατικά μέτρα, που μέσα στην πανδημία πέρασαν με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχόμενου, για να φορτώσουν ξανά τα βάρη της κρίσης στον ελληνικό λαό. Αυτό είναι και το μήνυμα των αγωνιστικών εκδηλώσεων αυτές τις μέρες, της Πρωτομαγιάς αύριο, μέσα στις ειδικές συνθήκες, που οργανώνουν τα σωματεία αύριο σε όλη τη χώρα» τόνισε.

Προσέθεσε ότι η ευθύνη και η απόφαση για το γιορτασμό της Πρωτομαγιάς ανήκει στους εργαζόμενους και σε καμιά κυβέρνηση.

Είπε ότι η πολιτική της κυβέρνησης ενισχύει το μεγάλο κεφάλαιο εις βάρος της μεγάλης λαϊκής πλειοψηφίας, σημειώνοντας ότι «δεν αναφέρομαι μόνο στις απευθείας αναθέσεις, στα διάφορα "σκάνδαλα" τύπου ΙΕΚ Βρούτση», αλλά στο μεγάλο σκάνδαλο που είναι ότι «η κυβέρνηση, όπως και οι προηγούμενες, βρήκε ευκαιρία για να φορτώσει τα βάρη, τα προβλήματα και τις αντιθέσεις που δημιουργεί το σύστημα στην οικονομία, πάλι στις πλάτες των εργαζόμενων».

Είπε ότι το "μαξιλάρι" για το οποίο ερίζουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ, «είναι τα ματωμένα πλεονάσματα» και προσέθεσε ότι και πάλι θα κληθούν οι εργαζόμενοι να βάλουν το χέρι στη τσέπη.

Ανέφερε και εξήγησε ότι η κεϋνσιανή διαχείριση ούτε τη δεκαετία του '30 έλυσε, ούτε και τώρα θα λύσει το πρόβλημα και συμπλήρωσε ότι οι λαοί θα είναι εκείνοι που θα πληρώσουν τη διόγκωση του κρατικού χρέους.

Υπογράμμισε ότι ο καπιταλισμός είναι τελικά χρεοκοπημένος ενώ «η ΕΕ της δήθεν αλληλεγγύης τώρα δείχνει τα δόντια της τόσο ανάμεσά στα κράτη μέλη της, όσο και κυρίως απέναντι στους λαούς».

Είπε ότι το ΚΚΕ καταθέτει τον ρεαλισμό του με προτάσεις που αφορούν στους εργαζόμενους σε όλους τους τομείς της κοινωνικής δραστηριότητας και σημείωσε ότι ο ρεαλισμός των ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και των άλλων αστικών κομμάτων «αρχίζει και θολώνει στη σκέψη όλο και περισσότερο εργαζομένων που μέχρι σήμερα τον αποδέχονταν».

«Νιώθουν ότι υπάρχει, πρέπει να υπάρχει και άλλος δρόμος ανάπτυξης, αυτός της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής, του κεντρικού επιστημονικού σχεδιασμού, του μόνου δρόμου, δηλαδή, που μπορεί να ικανοποιήσει πραγματικά τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες. Κι αυτός είναι πραγματικά ρεαλιστικός, γιατί είναι ο μόνος φιλολαϊκός» κατέληξε στη δευτερολογία του ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση