GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΦΑΝΕ! Η Ιταλία στα πρόθυρα της γενικευμένης εξέγερσης...

Thanassis Chimonas   Η Ιταλία, πέρα από τα θύματα του κορωνοϊού, βρίσκεται στα πρόθυρα της γενικευμένης εξέγερσης. Η μεσαία τάξη έχει ...

Η Ιταλία, πέρα από τα θύματα του κορωνοϊού, βρίσκεται στα πρόθυρα της γενικευμένης εξέγερσης. Η μεσαία τάξη έχει καταρρεύσει, ο κόσμος δεν έχει πια να φάει. Ο σοσιαλδημοκράτης Ματέο Ρέντσι είχε το θάρρος (γιατί περί θάρρους πρόκειται σε μια εποχή που ο συλλογικός πανικός προστάζει να μείνουμε όλοι σπίτι για πάντα) να ζητήσει την σταδιακή κατάργηση της καραντίνας. Η οικονομία καταστρέφεται παγκοσμίως και αυτό δε σημαίνει, όπως κάποιοι αφελείς πιστεύουν, πως απλώς "οι πλούσιοι θα χάσουν τα λεφτά τους".
Χιλιάδες επιχειρήσεις θα κλείσουν, εκατομμύρια κόσμος θα μείνει άνεργος, οικονομίες ολόκληρων κρατών θα καταρρεύσουν οριστικά, δεν αποκλείεται να ξεσπάσουν και πολεμοι παντού. Οι ανθρώπινες απώλειες που θα προκύψουν από μια παρατεταμένη καραντίνα (η οποία δεν θα έχει και νόημα αφού όσο δεν βρίσκεται κάποιο αποτελεσματικό φάρμακο ο κόσμος θα ξανακολλάει όποτε αυτή θα διακόπτεται) θα είναι απείρως μεγαλύτερες από εκείνες του κορωνοϊού.
Επίσης, ο παρατεταμένος εγκλεισμός θα οδηγήσει ανθρώπους στην αυτοκτονία, στο να σκοτώσουν τις γυναίκες τους και τα παιδιά τους. Κάποιοι θα βγουν από αυτή την ιστορία με βαριά ψυχολογικά τραύματα. Άλλοι θα ιδρυματοποιηθούν και δεν θα αφήνουν το σπίτι τους για χρόνια.
Με άλλα λόγια, η ζωή πρέπει να επιστρέψει σιγά σιγά στην κανονικότητα. Παντού και πριν το καλοκαίρι . Υπάρχουν λαοί που συνέχισαν να ζουν κανονικά σε εποχές κατοχής, βομβαρδισμών και τυφλής τρομοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν να μετατραπεί η Γη σε μια απέραντη φυλακή λόγω μιας αρρώστιας με τόσο χαμηλή (σχετικά με άλλες) θνησιμότητα. Όσοι τώρα επιμένουν πως πρέπει να ζούνε με τον φόβο, να κάνουνε μπάνια με μπεταντίν και να μείνουν κλειδαμπαρωμενοι σπίτι μέχρι τη Δευτέρα Παρουσία κανείς δεν τους εμποδίζει να το κάνουν. Θα δημιουργηθούν και νέες θέσεις εργασίας έτσι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση