GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κιμ Γιονγκ Ουν: Η αδελφή του η επίδοξη διάδοχος - Τι γνωρίζουμε για την πανίσχυρη γυναίκα της Πιονγκγιάνγκ

Δεσμοί αίματος πρέπει να ενώνουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν με τον διάδοχό του στην ηγεσία του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ. Και αν και έχει π...

Δεσμοί αίματος πρέπει να ενώνουν τον Κιμ Γιονγκ Ουν με τον διάδοχό του στην ηγεσία του καθεστώτος της Πιονγκγιάνγκ. Και αν και έχει παιδιά με τη σύζυγό του αυτά είναι ακόμη πολύ μικρά για να αναλάβουν την εξουσία. Οπότε ο κλήρος πέφτει στην αδελφή του ηγέτη της Βορείου Κορέας, την πανίσχυρη Κιμ Γιο Τζονγκ. Αυτό που προκαλεί ερωτήματα, βέβαια, είναι αν η 31χρονη αδελφή του Κιμ θα καταφέρει να ηγηθεί ενός καθεστώτος που χαρακτηρίζεται από ακραία βαρβαρότητα με τους αναλυτές να επισημαίνουν ότι δεν θα αντιμετωπίσει και ιδιαίτερο πρόβλημα. Η Κιμ Γιο Γιονγκ είναι το Νο 2 του καθεστώτος σύμφωνα με τους γραφειοκράτες του κόμματος και αυτό την καθιστά όχι ως τον πιο πιθανό διάδοχο του αδελφού της αλλά και κεντρική φιγούρα εξουσίας. Ήδη, λέγεται ότι η 31χρονη έχει τη δύναμη να αντεπεξέλθει σε όλες τις προκλήσεις που κρύβονται πίσω από την ηγεσία.

Αναλυτής εδώ και 40 έτη των εξελίξεων στη Βόρεια Κορέα επισημαίνει ότι ήδη η Κιμ Γιο Τζονγκ είναι αυτή που λαμβάνει τις σημαντικές αποφάσεις και προκαλεί φόβο αλλά και σεβασμό στους αξιωματούχους της κυβερνώσας παράταξης.

Μάλιστα, η αδελφή του Κιμ φέρεται να εκπαιδεύεται και να προορίζεται εδώ και χρόνια ώστε να υπηρετήσει ως διάδοχός του σε περίπτωση ιατρικών προβλημάτων του ή θανάτου του, ώσπου ο γιος του να μεγαλώσει και να αναλάβει τα ηνία της χώρας. Η Κιμ Γιο Τζονγκ είναι μορφωμένη και καταρτισμένη. Παραμένει ακλόνητη δίπλα στον αδελφό της, αδιαλείπτως ενώ έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη σύνοδο ΗΠΑ-Βορείου Κορέας αλλά και στην κορεατική σύνοδο. Ήταν το 2002 που ο αείμνηστος πατέρας της Κιμ Γιονγκ Ιλ με περηφάνια είχε δηλώσει ότι η μικρότερη κόρη του ενδιαφέρεται για την πολιτική, είπε ο αναλυτής Μπρους Μπένετ σημειώνοντας ότι "ήθελε να έχει εξουσία και αρμοδιότητες στη Βόρεια Κορέα και ακόμη περισσότερο ήθελε να κάνει καριέρα στην πολιτική της χώρας".

Ο μεγαλύτερος αδελφός τους Κιμ Γιονγκ Ναμ δολοφονήθηκε το 2017 ενώ ο άλλος αδελφός τους Κιμ Γιονγκ Τσολ θεωρείται αναρμόδιος για διάδοχος. Έτσι, το βάρος πέφτει στις πλάτες της 31χρονης φιλόδοξης πολιτικού. Έκανε το ντεμπούτο της στη διεθνή σκακιέρα το 2018 εκπροσωπώντας τη χώρα της στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα, στην ορεινή πόλη Πιόνγκτσανγκ. Συναντήθηκε με τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο παραδίδοντάς του μήνυμα από τον αδελφό της προσκαλώντας τον σε σύνοδο και παράλληλα εκφράζοντάς του την ελπίδα οι δυο τους να συναντηθούν σύντομα. Η παρουσία της στη γείτονα χώρα ήταν υψηλού συμβολισμού καθώς πρώτη φορά μέλος της οικογένειας του Κιμ επισκεπτόταν τη Νότια Κορέα.

Υπάρχουν βέβαια και οι αναλυτές που θεωρούν ότι η Βόρεια Κορέα δεν θα ανεχθεί μία γυναίκα στην εξουσία σε περίπτωση που πεθάνει ο Κιμ καθώς δεν μπορεί να γίνει ο "πατέρας του έθνους". Επίσης, λένε πως αν δεν γίνει αρχηγός του κυβερνώντος κόμματος δεν θα έχει την απαιτούμενη εξουσία να αναλάβει και να διατηρήσει την ηγεμονία της.

Φέρεται να είναι παντρεμένη από το 2014 με τον Τσο Σονγκ, ενώ δεν είναι γνωστό αν έχει παιδιά. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για τα στοιχεία της γέννησής της αν και η Βικιπαίδεια αναφέρει ότι γεννήθηκε στις 26 Σεπτεμβρίου 1987 και είναι 32 ετών.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση