GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μεταναστευτικό: Βοήθεια από Αυστρία για τις δομές στα ελληνικά νησιά – Τι ανακοίνωσε η Κομισιόν

Στην προσφορά 181 οικίσκων στέγασης και υγιεινής, προχωρά η Αυστρία προς τη χώρα μας, στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για τη...

Στην προσφορά 181 οικίσκων στέγασης και υγιεινής, προχωρά η Αυστρία προς τη χώρα μας, στο πλαίσιο του σχεδίου έκτακτης ανάγκης για την αντιμετώπιση των κινδύνων ενδεχόμενης έξαρσης του κορονοϊού στις δομές μεταναστών στα ελληνικά νησιά. Όπως ανακοίνωσε η Κομισιόν, η προσφορά αυτή θα γίνει μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της Ε.Ε. και η Επιτροπή θα συγχρηματοδοτήσει τα έξοδα αποστολής των ειδικών οικίσκων, που είναι εξοπλισμένοι με ντους και τουαλέτες.

Ο Επίτροπος Διαχείρισης Κρίσεων Γιάνες Λέναρτσιτς δήλωσε ότι «η πανδημία του κορονοϊού επηρεάζει όλη την Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένων των προσφύγων και των μεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Χάρη στην προσφορά της Αυστρίας, η Ελλάδα θα ετοιμαστεί καλύτερα για να αποτρέψει τη διασπορά του ιού σε ευάλωτους πρόσφυγες και μετανάστες. Η Ε.Ε. είναι έτοιμη να παράσχει περαιτέρω βοήθεια».

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα ενεργοποίησε τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της Ε.Ε. για να ζητήσει υλικά στέγασης, υγιεινής και ιατρικό εξοπλισμό, όπως συσκευές παραγωγής οξυγόνου, ακτινολογικά μηχανήματα και αναπηρικά αμαξίδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση