GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Οι Καθολικοί γιόρτασαν το Πάσχα με άδειες εκκλησίες

Υπό τον φόβο της πανδημίας, εκατομμύρια Καθολικοί γιόρτασαν το Πάσχα σε απομόνωση και σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Ο Πάπας Φραγκίσκος, στο κα...

Υπό τον φόβο της πανδημίας, εκατομμύρια Καθολικοί γιόρτασαν το Πάσχα σε απομόνωση και σε πρωτόγνωρες συνθήκες. Ο Πάπας Φραγκίσκος, στο καθιερωμένο μήνυμά τους "προς την πόλη και την οικουμένη", προέτρεψε τους πιστούς απέναντι στον φόβο να απαντήσουν με «τη διάδοση της ελπίδας».
Σημειώνεται πως ο κορονοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε περισσότερους από 109.000 ανθρώπους σε όλον τον κόσμο και ο αριθμός των θυμάτων σχεδόν διπλασιάστηκε μέσα σε κάτι περισσότερο από μία εβδομάδα. Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που έχει πληγεί περισσότερο, με 527.000 κρούσματα και πάνω από 20.000 νεκρούς.
Στην Ευρώπη, η ασθένεια έχει στοιχίσει τη ζωή σε 75.000 ανθρώπους, με το 80% των θυμάτων να καταγράφεται στην Ιταλία, την Ισπανία, τη Γαλλία και τη Βρετανία. Οι εκκλησίες ήταν έρημες, οι λειτουργίες τελέστηκαν χωρίς την παρουσία πιστών, αλλά μεταδίδονταν από γιγαντοοθόνες ή από την τηλεόραση και το ραδιόφωνο. Ακόμη και οι κάποτε γεμάτες πλατείες σε όλο τον κόσμο ήταν άδειες αυτό το σαββατοκύριακο.
Στην Ιερουσαλήμ, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από έναν αιώνα, ο ναός του Πανάγιου Τάφου έμεινε κλειστός για το κοινό. Το πρωί, λιγοστοί ιερείς τέλεσαν μια σύντομη λειτουργία στην άδεια εκκλησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση