GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καθηγήτρια του ΜΙΤ προειδοποιεί: Ο κορονοϊός μπορεί να "ταξιδέψει" έως και οκτώ μέτρα

Η ερευνήτρια και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο MIT, Lydia Bourouiba, προειδοποιεί ότι είναι ανεπαρκής η οδηγία τα άτομα να κρατούν αποσ...

Η ερευνήτρια και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο MIT, Lydia Bourouiba, προειδοποιεί ότι είναι ανεπαρκής η οδηγία τα άτομα να κρατούν αποστάσεις από 1,5 έως δύο μέτρα έτσι ώστε να αποτραπεί η εξάπλωση του κορονοϊού, καθώς μέσω του βήχα ή του φτερνίσματος ο ιός μπορεί να ταξιδέψει έως και οκτώ μέτρα.

Στην έρευνα της που δημοσιοποιήθηκε στο Journal of the American Medical Association η καθηγήτρια αναφέρει ότι τα σταγονίδια με το παθογόνο μπορούν "ταξιδέψουν" για επτά με οκτώ μέτρα. Η ίδια εκφράζει φόβους, ότι οι ισχύουσες κατευθυντήριες γραμμές είναι "υπερβολικά απλοποιημένες και μπορούν να περιορίσουν την αποτελεσματικότητα των προτεινόμενων περιοριστικών μέτρων για την καταπολέμηση της πανδημίας".

Η καθηγήτρια του ΜΙΤ σημειώνει ότι τα σταγονίδια αυτά μπορούν να μολύνουν επιφάνειες καθώς και να αιωρούνται για αρκετές ώρες.

Πηγή πληροφοριών: economictimes.indiatimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση