GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τουρκία: Ανεβάζει το «θερμόμετρο» στην κυπριακή ΑΟΖ εν μέσω κορονοϊού - ΒΙΝΤΕΟ

Η έξαρση του κορονοϊού και τα πολλά θύματα δεν πτοούν τους Τούρκους, οι οποίοι συνεχίζουν να ανεβάζουν το θερμόμετρο στην ανατολική Μ...

Η έξαρση του κορονοϊού και τα πολλά θύματα δεν πτοούν τους Τούρκους, οι οποίοι συνεχίζουν να ανεβάζουν το θερμόμετρο στην ανατολική Μεσόγειο.

Τις τελευταίες ώρες βρίσκεται στην κυπριακή ΑΟΖ το γεωτρύπανο "Γιαβούζ" το οποίο συνοδεύεται από τουρκική φρεγάτα και αυτά τη στιγμή που ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κομπάζει ότι κατέστρεψε τα σχέδια διαφόρων στη Μεσόγειο, προκαλώντας, όπως ήταν αναμενόμενο, την αντίδραση τόσο της Αθήνας όσο και της Λευκωσίας.

Με παράτυπη τουρκική navtex, η Άγκυρα είχε δεσμεύσει μια περιοχή μεταξύ των οικοπέδων 6 και 7 της κυπριακής ΑΟΖ από τη Δευτέρα του Πάσχα, 20 Απριλίου μέχρι και τις 18 Ιουλίου. Πέραν της τουρκικής φρεγάτας, το "Γιαβούζ" δεν ακολουθούν άλλα συνοδευτικά πλοία, τα οποία λόγω ταχύτερης πλεύσης ενδέχεται να αποπλεύσουν αργότερα.

Από την τουρκική πλευρά αναμένεται προσεχώς και η έκδοση notam, λόγω των πτήσεων ελικοπτέρων από και προς το Γιαβούζ για την αλλαγή του προσωπικού. Η Κυπριακή Δημοκρατία έχει εκδώσει anti-navtex από την πρώτη στιγμή, ενώ θα προχωρήσει και σε ανακοινώσεις μέσω του Κύπρος Ράδιο, μόλις το "Γιαβούζ" φτάσει στον στόχο που εμπίπτει εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δείτε το βίντεο από το Mega:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση