GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παρέμβαση εισαγγελέα ζητεί ο Χαρδαλιάς για τη Θεία Κοινωνία σε Κουκάκι και Κέρκυρα

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητεί ο Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από τα περιστατικά που καταγγέλλεται πως σημειώθηκαν σήμερα σε ιερούς ναούς ...

Την παρέμβαση του εισαγγελέα ζητεί ο Νίκος Χαρδαλιάς, έπειτα από τα περιστατικά που καταγγέλλεται πως σημειώθηκαν σήμερα σε ιερούς ναούς στο Κουκάκι και την Κέρκυρα, όπου οι ιερείς φέρονται να κοινώνησαν πιστούς.
Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ζήτησε την άμεση παρέμβαση του εισαγγελέα για τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας.
Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, μετά τα περιστατικά που σημειώθηκαν σήμερα 12 Απριλίου 2020 σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στη Κέρκυρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νικος Χαρδαλιας δήλωσε: “Αυτά που συνέβησαν σήμερα σε εκκλησίες στο Κουκάκι και στην Κέρκυρα συνιστούν παράβαση των νόμων και των εντολών της Ιεράς Συνόδου και θέτουν σε μεγάλο κίνδυνο τη ζωή πολιτών και τη δημόσια υγεία. Επικοινώνησα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης προκειμένου να ζητήσει από τις Εισαγγελικές αρχές να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες”.
Κοινωνία από την πίσω πόρτα
Σήμερα δημοσιεύτηκαν φωτογραφίες από εκκλησία στο Κουκάκι, με ιερέα να προσφέρει τη Θεία Μετάληψη σε πιστούς στα κρυφά. Συγκεκριμένα, σε φωτογραφίες που είδαν το φως της δημοσιότητας διακρίνεται ένας ιερέας να κοινωνεί πιστούς, από την πίσω πόρτα της εκκλησίας, εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών ανακοίνωσε πως διενεργεί έρευνα, σημειώνοντας πως θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες.
Στην ανακοίνωση, η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών σημειώνει πως "ερευνά όλο το περιστατικό στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικόλαου στο Κουκάκι και θα προβεί άμεσα στις δέουσες ενέργειες". Υπενθυμίζει πως “οι αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου είναι δεσμευτικές για όλους τους κληρικούς της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και πρέπει να τηρούνται απαρεγκλίτως” και καταλήγει με την επισήμανση πως “η Ιερά Σύνοδος ακολουθεί πιστά όλες τις οδηγίες και όλες τις υποδείξεις των αρμοδίων αρχών της Πολιτείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοιού”.
Θεία κοινωνία και στον Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα
Παρόμοιες εικόνες φέρονται να εκτυλίχθηκαν και στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στην Κέρκυρα. Σύμφωνα με το kerkyrasimera.gr, το ιερό σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος για πρώτη φορά λιτανεύτηκε εντός του ναού κεκλεισμένων των θυρών, ωστόσο στην εκκλησία πέρα από τους ιερείς και τους ψάλτες υπήρχαν και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοικησης και πρόσωπα γνωστά στην τοπική κοινωνία, ο αριθμός των οποίων ξεπερνούσε τα 15 άτομα.
Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα, "εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι μπροστά στις κάμερες Μητροπολίτης, ιερείς και πιστοί προχώρησαν στο μυστήριο της Θείας Κοινωνίας παρά τις απαγορεύσεις που υπάρχουν αλλά και τις επίσημες θέσεις που έχουν καταθέσει ακόμα και άνθρωποι της εκκλησίας, καθώς ο κίνδυνος για τη δημόσια υγεία είναι μεγάλος εν μέσω πανδημίας".



ΦΩΤΟ:kerkyrasimera.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση