GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σχολεία: Τι θα γίνει με τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία - Το επικρατέστερο σενάριο

Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των μαθητών, αντισηπτικά και μάσκες. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που θα τηρηθούν κατά την επιστροφή των ...

Απόσταση δύο μέτρων μεταξύ των μαθητών, αντισηπτικά και μάσκες. Αυτά είναι τα βασικά στοιχεία που θα τηρηθούν κατά την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, όπως αναφέρει η Καθημερινή. Η αρχή θα γίνει από τις 11 Μαΐου και τους μαθητές της Γ΄Λυκείου, όπως ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μια εβδομάδα αργότερα, στις 18 Μαίου, θα επιστρέψουν στα θρανία οι μαθητές της Α' και Β' Λυκείου καθώς και εκείνοι του Γυμνασίου. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι εάν προκριθεί από το ιατρικό επιτελείο, οι μαθητές των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων θα επιστρέψουν στα θρανία την 1η Ιουνίου. Σύμφωνα με την Καθημερινή, προς το παρόν πάντως ισχυρότερο φαίνεται το σενάριο της μη επαναλειτουργίας της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης. Το γεγονός ότι τα μικρότερα παιδιά τα κρατάνε πολύ συχνά οι γιαγιάδες, ελήφθη υπόψη ώστε να μην δημιουργηθεί επιπλέον πρόβλημα. Επίσης, εξετάζεται να μην τηρηθούν απουσίες για όσους μαθητές δεν θα πάνε σχολείο, ενώ η παράταση του σχολικού έτους θα εξαρτηθεί από το εάν προκριθεί το άνοιγμα των Δημοτικών.

Σήμερα, η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τους κ.κ. Χαρδαλιά και Τσιόδρα θα εξειδικεύσουν τις διαδικασίες επαναλειτουργίας των σχολείων (π.χ. μαθητές ανά τάξη, τρόπος εισόδου και αποχώρησης τους, εφοδιασμός σχολείων με αντισηπτικά, οδηγίες προς τους διευθυντές των σχολείων κλπ). Πάντως, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση θα συνεχίσει να λειτουργεί για όσους μαθητές δεν είναι εφικτό να πάνε στα σχολεία, ενώ παράλληλα, θα ληφθεί μεριμνά και για ευπαθείς ομάδες εκπαιδευτικών. Κρίσιμο στοιχείο είναι ο χρόνος έναρξης των Πανελλαδικών Εξετάσεων και η τοποθέτηση των μαθητών στα εξεταστικά κέντρα. Η κ. Κεραμέως την έχει προσδιορίσει για τα μέσα Ιουνίου.

Ήδη πάντως η υπουργός Παιδείας έχει λάβει την εισήγηση του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής για την ύλη που είναι απαραίτητο να διδαχθεί στους μαθητές Γυμνασίου και Α' και Β' Λυκείου , ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη τάξη. Η εισήγηση θα αξιοποιηθεί και εάν τα σχολεία ξεκινήσουν κατά μια εβδομάδα νωρίτερα, το επόμενο σχολικό έτος. Πληροφορίες της Καθημερινής αναφέρουν ότι στο Γυμνάσιο και το Λύκειο δεν θα διεξαχθούν προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις, ενώ οι τελικοί βαθμοί θα προκύψουν από τα προφορικά (με βάση ωριαία διαγωνίσματα) .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση