GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέτσας για δηλώσεις Τσίπρα: Πρόκληση κατά των ανέργων

«Πρόκληση κατά των ανέργων και ιδίως των μακροχρόνια ανέργων» χαρακτήρισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπο...

«Πρόκληση κατά των ανέργων και ιδίως των μακροχρόνια ανέργων» χαρακτήρισε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τα όσα είπαν σε δηλώσεις τους, τόσο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας όσο και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και τόνισε ότι συνολικά με τα μέτρα της κυβέρνησης ενισχύονται 500 χιλιάδες άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι.

Όπως είπε ο κ. Πέτσας με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, 155.000 μακροχρόνια άνεργοι λαμβάνουν επιπλέον έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ, ενώ παράλληλα, η Κυβέρνηση υλοποιεί ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης για τη στήριξη των ανέργων. Συγκεκριμένα ο κ. Πέτσας ανέφερε: «Τροποποιείται το πρόγραμμα στήριξης μακροχρόνια ανέργων ηλικίας 55-67 ετών, ώστε να προσφερθούν επιπλέον 8.500 θέσεις εργασίας, δωδεκάμηνης διάρκειας.

- Ξεκινά το Μάιο πρόγραμμα για οκτάμηνη κοινωφελή εργασία σε Δήμους και Περιφέρειες για 36.500 άνεργους, με υψηλή μοριοδότηση για τους μακροχρόνια ανέργους.

Ακολουθούν νέα προγράμματα από αρχές Μαΐου που θα καλύψουν επιπλέον 100.000 ανέργους

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα στα επιδόματα ανεργίας που έληξαν το διάστημα Ιανουαρίου-Μαρτίου 2020 «έχουν δοθεί δίμηνες παρατάσεις που καλύπτουν συνολικά 193.000 συμπολίτες μας, ενώ και για τα επιδόματα ανεργίας που έληξαν τον Απρίλιο θα υπάρξει αντίστοιχα δίμηνη παράταση».

Συνολικά, δηλαδή-πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος- «περίπου 500.000 άνεργοι και μακροχρόνια άνεργοι ενισχύονται από τις πρωτοβουλίες της Κυβέρνησης. Γιατί αυτή η Κυβέρνηση νοιάζεται. Στα δύσκολα, με έργα. Όχι στα εύκολα, στα λόγια της αντιπολίτευσης. Συνεχίζουμε ενωμένοι για να βγούμε όρθιοι και από αυτή την κρίση, όλοι μαζί, χωρίς να αφήσουμε κανέναν πίσω».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση