GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσιόδρας: Η σταδιακή άρση των μέτρων συνοδεύεται από κίνδυνο για υποτροπή της κυκλοφορίας του κορονοϊού

Μήνυμα προς όλους ότι «οποιαδήποτε χαλάρωση θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική» έστειλε οΣωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανέφερε στην ενημ...

Μήνυμα προς όλους ότι «οποιαδήποτε χαλάρωση θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική» έστειλε οΣωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος ανέφερε στην ενημέρωση της Δευτέρας ότι η σταδιακή άρση των μέτρων, για την οποία μιλάμε τις τελευταίες ημέρες, συνοδεύεται από έναν κίνδυνο για υποτροπή της κυκλοφορίας της νόσου.

«Άρα είναι σημαντικό όλοι μας να καταλάβουμε ότι αυτή η κατάσταση που θα ακολουθήσει δεν πρέπει να ερμηνεύεται σαν επάνοδος στην ολική κανονικότητα. Είναι μία σταδιακή μετάβαση, είναι ένα πολύ δύσκολο στάδιο, όπου συνεχίζουμε να είμαστε σε επιφυλακή, συνεχίζουμε σαν επιστημονική κοινότητα να είμαστε σε συνεχή επιδημιολογική παρακολούθηση. Είναι μία κοινή υπόθεση, στην οποία όλοι συμμετέχουμε, είναι μία κοινή ευθύνη όλων μας», είπε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, «εμείς σαν επιστήμονες θα συνεχίσουμε να παρακολουθούμε την πορεία του ιού με ειδικά μαθηματικά εργαλεία, με ειδικούς δείκτες ώστε να μπορούμε να προβλέψουμε και να διαπιστώσουμε εάν η άρση των μέτρων συνοδεύεται και από αντίστοιχα καλή εικόνα της επιδημιολογίας του ιού στην κοινότητα» και συμπλήρωσε ότι «δεν θέλουμε να τραυματιστεί αυτή η ευαίσθητη προσπάθεια επιστροφής μας σε αυτή τη μερική κανονικότητα».

Επανέλαβε την αναγκαιότητα, όταν θα αρχίσει να εφαρμόζεται η σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων, να αποφευχθούν οι άσκοπες μετακινήσεις, να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και απόστασης και να αποφεύγονται οι συνωστισμοί. «Οποιαδήποτε χαλάρωση θα μπορούσε να αποβεί καταστροφική», είπε ο κ. Τσιόδρας και πρόσθεσε: «Παραμένουμε σε εθνική επαγρύπνηση. Δεν πρέπει να θεωρήσουμε λάθος την όλη κατάσταση δεν πρέπει να αποτιμήσουμε με λάθος τρόπο τα γεγονότα. Αυτή η λάθος αποτίμηση θα μας οδηγήσει από μία μικρή και περιορισμένη κυκλοφορία του ιού, πολύ γρήγορα σε μία επάνοδο και σε ένα δεύτερο κύμα του ιού στη χώρα μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση