GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Άρειος Πάγος: Εγκύκλιος για την προστασία ασυνόδευτων και παραμελημένων παιδιών

Της Άννας Κανδύλη Την επαγρύπνηση και την δυναμική δραστηριοποίηση των εισαγγελέων της χώρας για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των α...

Της Άννας Κανδύλη

Την επαγρύπνηση και την δυναμική δραστηριοποίηση των εισαγγελέων της χώρας για την διασφάλιση των δικαιωμάτων των ασυνόδευτων ανηλίκων αλλά και κάθε ανήλικου παιδιού, παραμελημένου ή θύματος ενδοοικογενειακής βίας, ζητά με εγκύκλιό της η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη.

Η εισαγγελική λειτουργός επικαλούμενη και τις έκτακτες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορονοιού, υπενθυμίζει στους συναδέλφους της ότι σύμφωνα με την νομοθεσία, εκτός των εισαγγελικών καθηκόντων τους, είναι και προσωρινοί επίτροποι των ασυνόδευτων ανηλίκων μέχρι να οριστεί «ειδικός επίτροπος» για κάθε ένα από αυτά τα παιδιά, όπως ορίζει ο νόμος 4554/2018.

Στο πλαίσιο λοιπόν αυτό της προστασίας και της ασφάλειας περιλαμβάνεται, όπως σημειώνει η κ. Αδειλίνη, και η αποτροπή- παραδειγματική τιμωρία κάθε μορφής κακοποίηση και εκμετάλλευση, των ανηλίκων.

Ολόκληρη η εγκύκλιος της εισαγγελέως ΕΔΩ

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση