GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μήνυμα Ερντογάν στους Χριστιανούς για το Πάσχα

Μήνυμα στους Χριστιανούς πολίτες της Τουρκίας, ενόψει του Πάσχα, έστειλε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, εκφράζοντας την λύπη του που φέτο...

Μήνυμα στους Χριστιανούς πολίτες της Τουρκίας, ενόψει του Πάσχα, έστειλε σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος, εκφράζοντας την λύπη του που φέτος “δυστυχώς οι πιστοί δεν θα μπορέσουν να συγκεντρωθούν στις εκκλησίες” λόγω της πανδημίας.

"Συγχαίρω ειλικρινώς τους Χριστιανούς συμπολίτες μας που ανήκουν σε διάφορες εκκλησίες και κοινότητες με την ευκαιρία μιας από τις πιο σημαντικές εορτές, του Πάσχα," αναφέρει ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στο πασχαλινό μήνυμά του.

Όπως σημειώνει, "ανήκοντας σε ένα πολιτισμό με βαθιές ρίζες που θεωρεί τη διαφορετικότητα ως πλούτο με βάση τον αμοιβαίο σεβασμό και την αγάπη, ανεξάρτητα από την πίστη, θρησκεία, δόγμα ή εθνότητα που ανήκει κανείς, για μας έχει μεγάλη σημασία το να μπορεί ο καθένας να βιώνει τον πολιτισμό και τις παραδόσεις του" και συμπληρώνει πως "η κουλτούρα συνύπαρξης που πηγάζει από τη γη της Ανατολίας, αποτελεί το συνδετικό ιστό σήμερα για ειρήνη και αδελφοσύνη και την ίδια στιγμή την πλέον ισχυρή δύναμη που θα μας οδηγήσει σε ένα λαμπρό μέλλον."

Ο ίδιος υποστηρίζει πως το τουρκικό κράτος χρησιμοποιεί όλα τα μέσα ώστε οι Χριστιανοί πολίτες να μπορούν να απολαμβάνουν την θρησκεία τους ελεύθερα.

Αναφερόμενος στη συνέχεια στην κρίση με τον κορονοϊό, ο Ερντογάν αναφέρει πως "ολόκληρη η διεθνής κοινότητα περνά δύσκολες ώρες εξαιτίας της επιδημίας του Covid-19, και φέτος οι Χριστιανοί συμπολίτες μας δυστυχώς λόγω των μέτρων δεν θα μπορέσουν να συναθροισθούν στις εκκλησίες τους. Ωστόσο πιστεύουμε ότι με την αυστηρή εφαρμογή των απαραίτητων μέτρων η χώρα μας θα ξεπεράσει αυτή την διαδικασία το συντομότερο και θα επιστρέψουμε όλοι πάλι στην κανονική μας ζωή".

Καταλήγοντας, ο Τούρκος Πρόεδρος ευχαριστεί τους Χριστιανούς συμπολίτες του για την προσφορά τους στην Εθνική Εκστρατεία Αλληλεγγύης προς στήριξη των αναξιοπαθούντων λόγω της κρίσης που προκλήθηκε από την πανδημία. "Με την ευκαιρία της εορτής του Πάσχα εύχομαι υγεία σε όλους τους Χριστιανούς και ιδιαίτερα τους Χριστιανούς συμπολίτες μας", αναφέρει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση