GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Τα λάθη που οδήγησαν στην αναποτελεσματικότητα των τεστ στις ΗΠΑ

Η αποτυχία της διανομής διαγνωστικών τεστ συνεχίζει να στοιχειώνει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του κορονοϊ...

Η αποτυχία της διανομής διαγνωστικών τεστ συνεχίζει να στοιχειώνει τις προσπάθειες των ΗΠΑ να καταπολεμήσουν την εξάπλωση του κορονοϊόυ. Οι βεβιασμένες εργαστηριακές πρακτικές των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων οδήγησαν στην αναποτελεσματικότητα των διαγνωστικών τεστ.

Δύο από τα τρία Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων στην Ατλάντα που κατασκευάζουν διαγνωστικά τεστ παραβίασαν τα πρότυπά τους με αποτέλεσμα να αποστείλουν ελαττωματικά τεστ σε σχεδόν όλα από τα 100 δημόσια εργαστήρια, σύμφωνα με το Food and Drug Administration.

Σύμφωνα με το nytimes.com, τα προβλήματα δημιουργήθηκαν από τους ερευνητές που εισέρχονταν στα εργαστήρια χωρίς να λαμβάνουν τα απαραίτητα προστατευτικά μέτρα και έκαναν δοκιμές κοντά σε δείγματα που ήταν θετικά στον κορονοϊό. Αυτές οι πρακτικές έκαναν τα τεστ που στάλθηκαν στα εργαστήρια ακατάλληλα γιατί είχαν επιμολυνθεί από τον ιό και οδηγούσαν σε λανθασμένα αποτελέσματα.

Έχοντας αναγκαστεί να αναστείλει την έναρξη του εθνικού προγράμματος για τη διάγνωση του κορονοϊού για ένα μήνα, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών έχασε την αξιοπιστία του. Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, η αποτυχία αυτή δείχνει πόσο απροετοίμαστη ήταν η κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το ξέσπασμα ενός νέου ιού. Παρά τις διαβεβαιώσεις του Προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και άλλων αξιωματούχων ότι η συχνότητα πραγματοποίησης διαγνωστικών τεστ είναι μεγαλύτερη από όλες τις άλλες χώρες, πολλοί είναι επιδημιολόγοι που κρούουν τον κώδωνα για την έλλειψη των τεστ που έχει ως συνέπεια να μην είναι γνωστός ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων.

Πηγή πληροφοριών: nytimes.com

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση