GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Τι θα αλλάξει στις φετινές καλοκαιρινές διακοπές - Μέτρα και στις παραλίες

Διαφορετικές αναμένεται να είναι και οι καλοκαιρινές διακοπές εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. "Διακοπές θα κάνουμε, αλλά με...

Διαφορετικές αναμένεται να είναι και οι καλοκαιρινές διακοπές εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού. "Διακοπές θα κάνουμε, αλλά με κανόνες" επισημαίνουν οι ειδικοί λοιμωξιολόγοι, δίνοντας το στίγμα ότι πλέον τίποτα δεν θα θυμίζει τα καλοκαίρια του παρελθόντος με τους συνωστισμούς στις παραλίες.

Όπως τονίζουν άλλωστε το καλοκαίρι δεν θα εξαφανιστεί με έναν μαγικό τρόπο ο κορονοϊός, θα συνεχίσει να υπάρχει και όλοι θα πρέπει να είμαστε σε... συναγερμό. Τα μέτρα στις παραλίες και ειδικά στις οργανωμένες είναι απαραίτητα. Εκεί που συγκεντρώνονταν χιλιάδες κόσμου, φέτος θα είναι λιγότεροι. Οι ξαπλώστρες θα πρέπει να τοποθετηθούν σε μεγαλύτερες αποστάσεις μεταξύ τους, αλλά και στις μη οργανωμένες παραλίες θα πρέπει να τηρούνται αποστάσεις ανάμεσα στους λουομένους. Οι κανόνες χρειάζεται να τηρούνται απαρέγκλιτα από όλους για να μην υπάρξει μια απότομη έξαρση της πανδημίας. Προς το παρόν η κυβέρνηση παρακολουθεί την εξέλιξη της επιδημίας και ανάλογα με τα επιδημιολογικά δεδομένα που έχει στα χέρια της από τους ειδικούς, καταρτίζει το σχέδιο της σταδιακής χαλάρωσης των περιοριστικών μέτρων και της σταδιακής επιστροφής στην κανονικότητα.

Τον τόνο για τις φετινές διακοπές πάντως, σε όλη την Ευρώπη, έδωσε άλλωστε και η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν η οποία τόνισε ότι οι καλοκαιρινές διακοπές θα είναι διαφορετικές με άλλα μέτρα υγιεινής, με λίγο περισσότερη κοινωνική αποστασιοποίηση. Μια δήλωση πολύ διαφορετική βέβαια από εκείνη προ ολίγων ημερών, σύμφωνα με την οποία οι Ευρωπαίοι δεν θα πρέπει να κλείσουν από τώρα τις διακοπές τους για το καλοκαίρι.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση