GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παπαχελάς: Μην ξεχάσουμε τους “ήρωες πίσω από τις μάσκες” - Η ιστορία πίσω από μία φωτογραφία - ΒΙΝΤΕΟ

Το δικό του μήνυμα για την επόμενη ημέρα, όταν θα έχει πια τελειώσει η κρίση με τον κορονοϊό, έστειλε ο Αλέξης Παπαχελάς μιλώντας για...

Το δικό του μήνυμα για την επόμενη ημέρα, όταν θα έχει πια τελειώσει η κρίση με τον κορονοϊό, έστειλε ο Αλέξης Παπαχελάς μιλώντας για την περιπέτεια που και ο ίδιος πέρασε, καθώς βρέθηκε θετικός στον ιό και χρειάστηκε να νοσηλευτεί. Ο Αλέξης Παπαχελάς ζήτησε μια χάρη απ' όλους μας: να αποθεώσουμε και να μην ξεχάσουμε τους “ήρωες πίσω από τις μάσκες”, όπως χαρακτήρισε τους γιατρούς, τους νοσηλευτές και όλους όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή στη μάχη κατά του ιού.

Σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ο Αλέξης Παπαχελάς είπε σχετικά με τον κορονοϊό: "Προσέξτε. Μείνετε σπίτι. Πάρτε το σοβαρά. Δεν αφορά μόνο τους ευάλωτους ή με προβλήματα υγείας. Αφορά όλους μας. Όλοι είμαστε ανοιχτοί σε αυτήν την απειλή" και εξήγησε στη συνέχεια πως "βιώνουμε κάτι που είναι μεγαλύτερο από όλους μας", καθώς όπως τόνισε πρόκειται για έναν ύπουλο ιό. "Εγώ τον υποτίμησα", υπογράμμισε.

Αναφερόμενος στους ασθενείς από κορονοϊό, είπε πως “η επιστήμη προφανώς μετράει, για κάποιους ανθρώπους μπορεί να βοηθάει η πίστη, αλλά παίζει τρομερά σημαντικό ρόλο η ψυχολογία” και παρότρυνε όσους έχουν δικούς τους ανθρώπους που νοσούν, να τους πάρουν ένα τηλέφωνο ή να τους στείλουν ένα μήνυμα. “Είναι πραγματικά εκείνες τις δύσκολες ώρες, βάλσαμο. Εγώ το βίωσα από ανθρώπους που είχα πολλές διαφορές μαζί τους στο παρελθόν, ιδεολογικούς αντιπάλους”, είπε και εξήγησε πως “για εμένα εκείνη την ώρα ήταν πραγματικά πολύ σημαντικό, γιατί έπρεπε από κάπου να κρατηθώ και αυτό μου έδωσε πολύ μεγάλη δύναμη και στήριξη”, τόνισε.

“Αυτό που κρατάω απ’ όλη αυτή την εμπειρία, είναι αυτοί οι άνθρωποι που στάθηκαν σε εμένα και σε πάρα πολύ κόσμο, οι ‘ήρωες πίσω από τις μάσκες’”, τόνισε στη συνέχεια και αναφέρθηκε σε ορισμένους από τους ανθρώπους που τον φρόντισαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του, αρχής γενομένης από μία νοσηλεύτρια με την οποία έβγαλαν μαζί φωτογραφία.

“Υπάρχουν άνθρωποι σαν κι αυτούς από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη που πραγματικά είναι η Ελλάδα του καθήκοντος και της προσφοράς, είναι οι δικοί μας ‘300’”, είπε ο κ. Παπαχελάς και κατέληξε σημειώνοντας: “Η χάρη που εγώ ζητάω απ' όλους μας, είναι όταν βγούμε στους δρόμους και αγκαλιαστούμε και είμαστε πάλι ένα, μην τους ξεχάσουμε".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση