GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τσιόδρας για τις μάσκες: Πιο σημαντική η αποστασιοποίηση και το τακτικό πλύσιμο των χεριών - ΒΙΝΤΕΟ

Στο ζήτημα της χρήσης μάσκας από τον πληθυσμό αναφέρθηκε σε ακόμη μία ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, ...

Στο ζήτημα της χρήσης μάσκας από τον πληθυσμό αναφέρθηκε σε ακόμη μία ενημέρωση ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας. Ο λοιμωξιολόγος υποστήριξε ότι τόσο ο ΠΟΥ όσο και Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης Νοσημάτων επανέλαβαν πως η γενικευμένη χρήση μασκών από το κοινό «δεν υποστηρίζεται από τα σημερινά δεδομένα».

Υπογράμμισε ότι ο «ΠΟΥ επεσήμανε τους κινδύνους μετάδοσης του ιού από την λάθος χρήση της μάσκας». Υπάρχουν κίνδυνοι, όπως είπε, να μολυνθεί κανείς χωρίς να θέλει με το άγγιγμα και την επαναχρησιμοποίηση της μάσκας ή να αναπτύξει δυσκολία στην αναπνοή. Επιπλέον, σημείωσε πως δημιουργείται η ψευδής αίσθηση ασφάλειας που μπορεί να οδηγήσει σε αμέλεια σχετικά με την τήρηση πιο σημαντικών μέτρων, όπως η υγιεινή των χεριών και η αποστασιοποίηση.

Επιπλέον, ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε ότι η μαζική η μαζική χρήση μασκών μπορεί να οδηγήσει σε εκτροπή των πόρων από άλλα μέτρα δημόσιας υγείας όπως η υγιεινή των χεριών.

Επανέλαβε λοιπόν πως σημαντικότερα μέτρα είναι η αποφυγή του συνωστισμού, η φυσική απόσταση τουλάχιστον 1 μέτρο από άλλα άτομα, η συχνή υγιεινή των χεριών με αντισηπτικό ή σαπούνι και νερό.

Ο λοιμωξιολόγος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο, σύμφωνα και με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης, να αποφασιστεί η μαζικότερη χρήση μάσκας. Η εφαρμογή ενός τέτοιου μέτρου θα γίνει ανάλογα με την πορεία της ασθένειας σε μια χώρα ή ακόμη και σε ειδικούς πληθυσμούς.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση