GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Ανησυχία στο Κρανίδι: Ο μαστροπός, οι μετανάστριες και οι έρευνες

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι στο Κρανίδι και την ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότ...

Ανήσυχοι είναι οι κάτοικοι στο Κρανίδι και την ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας, μετά τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας ότι γυναίκες από τη δομή φιλοξενίας μεταναστών, όπου εντοπίστηκαν τα κρούσματα κορονοϊού, εκδίδονταν. Το θέμα μάλιστα φέρεται να τέθηκε και κατά τη διάρκεια χθεσινής σύσκεψης φορέων στην περιοχή. Ο φόβος για το ενδεχόμενο διασποράς του ιού είναι διάχυτος, παρότι σήμερα έγινε γνωστό ότι και τα 177 δείγματα που ελήφθησαν από πολίτες της περιοχής ήταν ευτυχώς αρνητικά.
Οι μετανάστριες που εκδίδονταν φαίνεται πάντως πως έχουν εντοπιστεί, αυτό που είναι δύσκολο είναι η διαδικασία ιχνηλάτησης των επαφών τους. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι κάποιοι είναι επιφυλακτικοί στο να δώσουν τις απαραίτητες πληροφορίες στις αρχές, για να γίνει σωστά η ιχνηλάτηση, επικαλούμενοι ιδιωτικούς λόγους.
"Σε κάποια σημεία χάνεται ο δρόμος της ιχνηλάτησης κι αυτό γιατί κάποιοι δεν είναι ειλικρινείς. Και θέλω να απευθύνω έκκληση, επειδή πρόκειται για τη δημόσια υγεία, να είμαστε ειλικρινείς. Έτσι κι αλλιώς τα προσωπικά δεδομένα διαφυλάσσονται και να πούμε ποιος είχε επαφές με τους μετανάστες", ανέφερε χθες η αντιδήμαρχος Ερμιονίδας Αγγελική Λούμη στο Mega, ενώ ερωτηθείσα τι φοβούνται κάποιοι, απάντησε ότι "υπάρχει μια έντονη φημολογία ότι υπήρχαν και άλλου είδους επαφές, εκτός από τις κοινωνικές με ανθρώπους της δομής". Σήμερα η κ. Λιούμη, μιλώντας στον Realfm είπε σχετικά με το θέμα: "Δεν μπορώ να το επιβεβαιώσω, όμως αυτό που μπορώ να πω είναι ότι όποιος είχε επαφή, κοινωνική ή οποιαδήποτε άλλη με τους μετανάστες, καλό είναι να πάει να κάνει το τεστ, για να μην χάνεται ο δρόμος της ιχνηλάτησης. Μπορεί πχ να είχαν στο κτήμα τους έναν εργάτη. Εγώ κοιτάω το ζήτημα σε όλο του το φάσμα για εργασιακές, κοινωνικές ακόμη και προσωπικές επαφές" δήλωσε η αντιδήμαρχος Ερμιονίδας, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο.
Την ίδια ώρα, υπάρχουν πληροφορίες , που ακόμα πάντως δεν έχουν επιβεβαιωθεί επισήμως, ότι, έπειτα από σχετικές καταγγελίες, πραγματοποιείται έρευνα για τον εντοπισμό άνδρα που κατοικεί στην ευρύτερη περιοχή, ο οποίος φέρεται να εξέδιδε τις συγκεκριμένες γυναίκες από το ξενοδοχείο, που λειτουργεί ως δομή φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών. Οι ίδιες ανεπιβεβαίωτες μέχρι στιγμής πληροφορίες αναφέρουν ότι η «ταρίφα» που ζητούσε ο μαστροπός για κάθε ραντεβού ήταν 20 ευρώ, εκ των οποίων ένα μέρος λάμβαναν οι γυναίκες ως αμοιβή.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση