GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Μείωση του ημερήσιου αριθμού των νεκρών και στη Γαλλία

Μειώθηκε ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη Γαλλία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Συγκεκριμ...

Μειώθηκε ο ημερήσιος αριθμός των νεκρών από κορονοϊό στη Γαλλία, σύμφωνα με τα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Συγκεκριμένα, 242 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο, ενώ το Σάββατο είχαν καταγραφεί 369 θάνατοι από τον φονικό ιό. Από την αρχή της πανδημίας, ο κορονοϊός έχει στοιχίσει τη ζωή σε 22.856 ανθρώπους στη Γαλλία.

Σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Υγείας, 14.202 άνθρωποι πέθαναν σε νοσοκομεία (+152 από χθες) και άλλοι 8.654 σε οίκους ευγηρίας και άλλα προνοιακά ιδρύματα (+90). Οι αριθμοί αυτοί είναι οι χαμηλότεροι εδώ και πέντε εβδομάδες.

Σε ΜΕΘ παραμένουν 4.682 άνθρωποι (43 λιγότεροι) που έχουν προσβληθεί από την Covid-19. Συνολικά, νοσηλεύονται 28.217. Παράλληλα όμως αυξήθηκε ο στους 7.553 ο αριθμός των ασθενών που έχουν εισαχθεί στην εντατική ή έχουν διασωληνωθεί λόγω άλλων προβλημάτων υγείας.

Από την έναρξη της πανδημίας, νοσηλεύτηκαν 87.985 άνθρωποι και οι 44.903 από αυτούς επέστρεψαν ήδη στο σπίτι τους. Δεν υπολογίζονται οι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι που ιάθηκαν μένοντας σε καραντίνα στο σπίτι.

Ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ θα παρουσιάσει την Τρίτη στο κοινοβούλιο την «εθνική στρατηγική» για την άρση των περιοριστικών μέτρων που αναμένεται ότι θα τεθεί σε εφαρμογή σταδιακά από τις 11 Μαΐου, μετά από οκτώ εβδομάδες καραντίνας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση