GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Παναγιώτης Βλαστός: Έπαιξε σε θεατρική παράσταση και διακρίνεται στη μάθηση μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού

Εντυπωσιακή φέρεται να είναι η αλλαγή του Παναγιώτη Βλαστού, ο οποίος βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού. Ο γνωστός ποινικός ...

Εντυπωσιακή φέρεται να είναι η αλλαγή του Παναγιώτη Βλαστού, ο οποίος βρίσκεται κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού.
Ο γνωστός ποινικός χαρακτηρίζεται από τους πλέον συνεπείς εκπαιδευόμενους στο σχολείο της “2ης ευκαιρίας”, καθώς συμμετείχε σε θεατρική παράσταση, μαθαίνει ορθοφωνία και διακρίνεται για τις επιδόσεις του στα μαθηματικά, την πολιτιστική αγωγή, τις φυσικές επιστήμες και την τεχνολογία. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας “Τα Νέα” ο Παναγιώτης Βλαστός προσδιορίζεται από τους καθηγητές του ως “συνεπής, με κριτική σκέψη, με θεωρητικές αναζητήσεις, συνεργάσιμος, με διάθεση για βοήθεια”. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των συνθέτων μαθημάτων φέρεται να έχει επιπλήξει συμμαθητές του γιατί “κάνουν φασαρία και δεν είναι προσηλωμένοι στο μάθημα και στη διδασκαλία”.
Ο Παναγιώτης Βλαστός έχει πολλαπλές καταδίκες για συμμετοχή στο οργανωμένο έγκλημα, για απαγωγή, για βομβιστικές επιθέσεις και εκβιάσεις, ενώ είχε χαρακτηριστεί παλαιότερα και “αρχηγός της μαφίας των φυλακών” από όπου εκπορεύονταν πολλές εγκληματικές ενέργειες, σύμφωνα με το δημοσίευμα.
Ωστόσο, ο εν λόγω κρατούμενος που έχει παραμείνει στη φυλακή για 24 χρόνια (γεγονός που αποτελεί ένα από τα ρεκόρ για το ελληνικό σωφρονιστικό σύστημα), φέρεται να επιχειρεί μιας τεράστια μεταμόρφωση και αλλαγή στη ζωή του με την παρακολούθηση ειδικών εκπαιδευτικών προγραμμάτων και συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα, επισημαίνει η εφημερίδα.
Τονίζοντας στα δικαστήρια που έχει παρουσιασθεί τους τελευταίους μήνες ότι “έχει τελειώσει με την παρανομία” και προχωρώντας σε ομολογίες για πολλές από τις ενέργειες του. Με κύρια προοπτική να αρχίσει να λαμβάνει άδειες -όταν επιτραπούν μετά την καραντίνα λόγω του κορονοϊού- και πιθανόν μετά από ένα χρόνο να αποφυλακιστεί ύστερα από συγχώνευση των ποινών. Με ορισμένα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. να αμφισβητούν ακόμη την ειλικρίνεια του και να μιλούν για προσχηματικές ενέργειες και άλλους υπηρεσιακούς παράγοντες και σωφρονιστικούς υπαλλήλους να μιλούν για “μία εντυπωσιακή μεταμόρφωση ενός ανθρώπου που αποφάσισε να αποστασιοποιηθεί από την παρανομία, να αποφεύγει τις ποινικές εμπλοκές και να αναπληρώσει πολλά από τα κενά στην προσωπική ζωή του. Δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον για δεκάδες μαθήματα και κερδίζοντας πολλά από τα χαμένα χρόνια του λόγω της ποινικής του δράσης”.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση