GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έντονη κινητικότητα για τα εξοπλιστικά - Τα θέματα που βρίσκονται στο επίκεντρο των συζητήσεων με τις ΗΠΑ

Του Χρήστου Μαζανίτη Κάθε άλλο παρά για τον κορονοϊό ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του υπουργού Εθνικής ...

Του Χρήστου Μαζανίτη

Κάθε άλλο παρά για τον κορονοϊό ήταν το κεντρικό θέμα συζήτησης της χθεσινής τηλεδιάσκεψης του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Νίκου Παναγιωτόπουλου με τον πρέσβη των Ηνωμένων Πολιτειών στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Πληροφορίες του enikos.gr αναφέρουν ότι έγινε εποικοδομητικός και εις βάθος διάλογος για ζητήματα που αφορούν τον πυρήνα της Στρατηγικής Συνεργασίας Ελλάδας και Αμερικής. Μάλιστα, οι ίδιες πηγές επισημαίνουν ότι υπήρξε σημαντική πρόοδος στις συζητήσεις για τρία μεγάλα θέματα. Αυτό της υποστήριξης των ελικοπτέρων Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, του θέματος των ελικοπτέρων ανθυποβρυχιακού πολέμου Romeo αλλά και για το ενδεχόμενο προμήθειας με νέες μονάδες επιφανείας για τον Στόλο.

Τις τελευταίες ημέρες είναι έντονη η κινητικότητα ιδιαίτερα για το θέμα των ελικοπτέρωνRomeo, που όπως έχουμε ξαναγράψει πρόκειται για ήδη κλεισμένη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ και η προσθήκη τους στο ΠΝ θα αποτελέσει “game changer” για τις επιχειρησιακές δυνατότητες και το ισοζύγιο ισχύος με την Τουρκία προσδίδοντας αυξημένες δυνατότητες στον ανθυποβρυχιακό πόλεμο και τις επιχειρήσεις σε Αιγαίο και Μεσόγειο.

Υπενθυμίζεται ότι σε ότι αφορά ειδικά το θέμα της προμήθειας των Romeo υπάρχει χρονικός περιορισμός, που λήγει στις 30 Απριλίου, με την Ελλάδα να επωφελείται της μεγάλης παραγγελίας από την Ινδία, στην ουρά της οποίας μπαίνει ως αγοραστής, λαμβάνοντας γενναία έκπτωση, η οποία φέρνει στην ουσία τα 4 ελικόπτερα στην τιμή των τριών. Τις τελευταίες ημέρες, η Ταιβάν που προχώρησε σε συμφωνία για την προμήθεια ιδίου τύπου ελικοπτέρων πληρώνει σχεδόν 20 εκατ. δολάρια ακριβότερο το κάθε ένα απ’ ότι η Ελλάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση