GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Επίθεση εναντίον οχήματος του ΠΟΥ στη Μιανμάρ - Νεκρός ο οδηγός

Οδηγός ο οποίος εργαζόταν για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΫ) και βρισκόταν στο τιμόνι αυτοκινήτου που μετέφερε δείγματα για να ...

Οδηγός ο οποίος εργαζόταν για τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΫ) και βρισκόταν στο τιμόνι αυτοκινήτου που μετέφερε δείγματα για να υποβληθούν σε διαγνωστικές εξετάσεις για την εξακρίβωση της μόλυνσης από τον κορονοϊό σκοτώθηκε κατά τη διάρκεια επίθεσης στην πολιτεία Ραχίν, όπου μαίνονται εχθροπραξίες ανάμεσα σε αντάρτες και τον στρατό, ανακοινώθηκε χθες Τρίτη από τον ΟΗΕ.

Ο οδηγός, 28 ετών, υπήκοος Μιανμάρ, υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη σε νοσοκομείο όπου διακομίστηκε. Ένα στέλεχος του υπουργείου Υγείας και Αθλητισμού, που επέβαινε στο αυτοκίνητο, έχει επίσης τραυματιστεί.

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών εξέφρασε τη «βαθιά θλίψη» του για τον θάνατο του εργαζομένου στον ΠΟΫ σε ανακοίνωσή του, τονίζοντας πως θα ζητήσει διευκρινίσεις για την επίθεση αυτή, η οποία διαπράχθηκε το βράδυ της Δευτέρας κοντά στην πόλη Μίνμπγια (δυτικά). Το ποιοι τη διέπραξαν και τα κίνητρά τους αποτελούν μυστήριο.

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες καταδίκασε με έντονο τρόπο την επίθεση, απαιτώντας να διενεργηθεί «διεξοδική και διαφανής έρευνα» και οι δράστες να προσαχθούν ενώπιον της δικαιοσύνης, σύμφωνα με ανακοίνωση των υπηρεσιών του.

«Είναι τραγικό να χάνεις τη ζωή σου προσπαθώντας να κάνεις τον κόσμο πιο ασφαλή», συνόψισε μέσω Twitter ο επικεφαλής του ΠΟΫ, ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους.

Η ΜΚΟ Fortify Rights καταδίκασε από τη δική της πλευρά τη νέα έξαρση της βίας στην πολιτεία Ραχίν και αξίωσε η κυβέρνηση να «επιτρέψει επειγόντως την πρόσβαση ανθρωπιστικών οργανώσεων στις περιοχές που πλήττονται από τη σύρραξη».

Από τον Ιανουάριο του 2019, δεκάδες άμαχοι έχουν σκοτωθεί, εκατοντάδες έχουν τραυματιστεί και δεκάδες χιλιάδες έχουν εκτοπιστεί στο δυτικό τμήμα της χώρας, όπου η αυτονομιστική οργάνωση Στρατός του Αρακάν διεξάγει ανταρτοπόλεμο διεκδικώντας πολύ μεγαλύτερη αυτονομία για τον βουδιστικό πληθυσμό.

Η βία κλιμακώνεται, παρά τις εκκλήσεις της διεθνούς κοινότητας να κηρυχθεί παγκόσμια κατάπαυση του πυρός και να προστατεύονται οι άμαχοι που έχουν εκτοπιστεί εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η πρόσβαση στο Διαδίκτυο έχει κοπεί από τις αρχές της Μιανμάρ στις περιοχές όπου οι μάχες είναι σφοδρότερες κι αυτό «αποτρέπει» την ενημέρωση για την ασθένεια COVID-19 και τα μέτρα πρόληψης για την αποτροπή της εξάπλωσης του SARS-CoV-2, στηλίτευσε την περασμένη εβδομάδα η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση