GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Καραμανλής: Ανοιχτό το ενδεχόμενο για αυστηρότερους περιορισμούς στις εθνικές ενόψει Πάσχα

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει δώσει παράταση σε ΚΤΕΟ και διπλώματα οδήγησης και δε διακόπτεται η υδροδότηση από την ΕΥΔΑΠ ...

Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών έχει δώσει παράταση σε ΚΤΕΟ και διπλώματα οδήγησης και δε διακόπτεται η υδροδότηση από την ΕΥΔΑΠ ενόψει της κρίσης του κορονοϊού ξεκαθάρισε ο αρμόδιος υπουργός Κώστας Καραμανλής σε τηλεοπτική εκπομπή της ΕΡΤ1.

Για τα διόδια

Ερωτηθείς ειδικότερα εάν θα κλείσουν το Πάσχα τα διόδια στους αυτοκινητόδρομους, ο κ. Καραμανλής επεσήμανε πως και αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ελεύθερη διέλευση: «Δεν μπορείτε για παράδειγμα να πάτε στη Χαλκίδα, δεν μπορώ να μπω εγώ στο αυτοκίνητό μου και να πάω αυτή τη στιγμή στην Ήπειρο. Πρέπει να δικαιολογείται αυτή η μετακίνηση. Άρα έχουμε ήδη περιορισμό της κυκλοφορίας. Τώρα, οι αυτοκινητόδρομοι να κλείσουν ολικά, καταλαβαίνετε ότι αυτό για πολλούς και διάφορους λόγους δεν γίνεται. Αλλά υπάρχει ένα ζήτημα περαιτέρω περιορισμού και όπως σας είπα αυτή την απόφαση θα τη λάβει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Για εντατικοποίηση των ελέγχων, για αυστηροποίηση όλων των ελέγχων, θα αποφασίσει πολύ σύντομα σε κεντρικό επίπεδο η κυβέρνηση», ανέφερε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών.

Κανονικά τα δρομολόγια αστικών λεωφορείων στις ώρες αιχμής

Ο κ. Καραμανλής επανέλαβε ότι αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κατακόρυφη μείωση της κίνησης του επιβατικού κοινού, τόνισε όμως πως αυτό δεν σημαίνει ότι τα δρομολόγια των λεωφορείων έχουν μειωθεί, ειδικά τις ώρες αιχμής. Διευκρίνισε ότι τα δρομολόγια πραγματοποιούνται κανονικά, τις πρωινές ώρες, που πολίτες πρέπει να πάνε στην εργασία τους και τις απογευματινές ώρες, που επιστρέφουν. Όσον αφορά στο μετρό, σημείωσε ότι οι χρονοαποστάσεις έχουν αυξηθεί, ακριβώς επειδή το επιβατικό κοινό που το χρησιμοποιεί έχει μειωθεί. Υπενθύμισε δε ότι με εγκύκλιο, που εκδόθηκε την προηγούμενη εβδομάδα, ορίζεται ότι πρέπει να είναι μειωμένος κατά το ήμισυ ο αριθμός επιβατών ανά συρμό μετρό ή όχημα λεωφορείου. Κάλεσε και τους επιβάτες, να μη συνωστίζονται και για παράδειγμα όταν ανοίγουν οι πόρτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς να μπαίνουν με τάξη μέσα.

Ο κ. Καραμανλής επεσήμανε πως ό,τι και να συμβεί, οι αστικές συγκοινωνίες -όπως και σε όλη την Ευρώπη - πρέπει να λειτουργούν και λειτουργούν, με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων ασφαλείας, με απολυμάνσεις στο τέλος κάθε βάρδιας σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, καθώς και με μέτρα προστασίας των εργαζόμενων, τους οποίους θέλησε να ευχαριστήσει για άλλη μία φορά για την αυταπάρνησή τους.

Μέτρα για τον κλάδο των αερομεταφορών

Όσον αφορά στις αερομεταφορές, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι πρόκειται για τον πρώτο κλάδο που έχει πληγεί παγκοσμίως, καθώς το πτητικό έργο έχει μειωθεί σε όλες τις χώρες, για αυτό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο έχουν ληφθεί ήδη έκτακτα μέτρα για την ενίσχυσή του. Τόνισε ότι και η ελληνική κυβέρνηση, από την πρώτη στιγμή, έχει κάνει ό,τι περνάει από το χέρι της, έτσι ώστε να ενταχθούν οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι του κλάδου των αερομεταφορών στους ΚΑΔ για τα μέτρα του Υπουργείου Οικονομικών.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεμπλοκάρει έργα υποδομών για την αναζωπύρωση της οικονομίας

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών υπογράμμισε ότι το κράτος θα πρέπει να λειτουργήσει με σοβαρότητα για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την κρίση του κορονοϊού. Εκτίμησε, όμως, ότι «η κρίση μπορεί να μας δώσει μία μεγάλη ευκαιρία για να τεθεί σε υγιείς βάσεις η οικονομία, να επενδύσουμε σε παραγωγικούς τομείς και να μην βασιστούμε, όπως κάναμε όλα αυτά τα χρόνια, μόνο στην κατανάλωση». Ο κ. Καραμανλής εξέφρασε επίσης την άποψη ότι μετά την επιστολή του Πρωθυπουργού στην Επιτροπή, με την οποία πέτυχε να ξεμπλοκάρουν οι δαιδαλώδεις γραφειοκρατικές διαδικασίες του ΕΣΠΑ, ώστε να μπορέσει η χώρα μας να πάρει περισσότερα κονδύλια από τα ευρωπαϊκά ταμεία «το δεύτερο που πρέπει να κάνουμε είναι να σκεφτούμε με πολύ μεγάλη σοβαρότητα, ποια έργα υποδομής και ποια projects είναι αυτά που πρέπει την επόμενη ημέρα να ξεμπλοκάρουμε, έτσι ώστε να προχωρήσουν άμεσα».

Με αφορμή ειδικότερα τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα - Πύργος, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, τόνισε: «Εδώ, δε, μας δίνεται μία ευκαιρία να ζητήσουμε π.χ. από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να ξεμπλοκαριστεί αυτό το έργο όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ή και η συνέχεια του Ε-65 ή και άλλα projects, όπως η γραμμή 4 του Μετρό της Αθήνας. Όλα αυτά τα έργα, θα πρέπει να τρέξουν ακόμη πιο γρήγορα την επόμενη ημέρα και στο Υπουργείο Υποδομών έχουμε ένα σχέδιο για επενδύσεις ύψους 13 δισ, για τα οποία ο πολλαπλασιαστής στην πραγματική οικονομία θα είναι πολύ μεγαλύτερος. Δεν ανακαλύπτουμε τον τροχό. Αυτό κάνουν και οι ΗΠΑ, που ανακοίνωσαν ότι θα ρίξουν πάρα πολλά χρήματα -δύο τρισεκατομμύρια- σε μεγάλα έργα Υποδομών. Διότι με αυτό τον τρόπο μπορεί η Κυβέρνηση χρησιμοποιώντας κρατικούς και κοινοτικούς πόρους, πραγματικά να αναζωπυρώσει την οικονομία. Επομένως, το στοίχημα θα είναι μεγάλο, οι δυσκολίες θα είναι μεγάλες, αλλά νομίζω ότι σε αυτή την κρίση η κυβέρνηση έχει δείξει αποφασιστικότητα και να είστε σίγουροι ότι και μετά την κρίση θα δείξουμε την ίδια αποφασιστικότητα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επανεκκινήσουμε την εθνική μας οικονομία».

1 σχόλιο

  1. ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΕΞΙΧΘΗ ΌΝΤΩΣ ΕΚ ΤΟΥ ΚΑΡΑ ΚΙ ΑΛΗΣ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑ Ν ΦΕΡΕΝΤΖΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση