GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Σύμβουλος Τραμπ κατά Κίνας: Απέκρυψε πληροφορίες για να βρει και να πουλήσει εμβόλια για τον κορονοϊό

Νέα πυρά από την αμερικανική κυβέρνηση κατά της Κίνας για την πανδημία του κορονοϊού. Σύμβουλος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε το Πεκίνο...

Νέα πυρά από την αμερικανική κυβέρνηση κατά της Κίνας για την πανδημία του κορονοϊού. Σύμβουλος του Λευκού Οίκου κατηγόρησε το Πεκίνο ότι απέκρυψε πληροφορίες για τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού, γιατί θέλει να κερδίσει την «κούρσα» για τη δημιουργία εμβολίου.

Ο Πίτερ Ναβάρο σε δηλώσεις του στο Fox ειπε: "Ένας από τους λόγους για τους οποίους μπορεί να μας άφησαν απ' έξω και να μην μας έδωσαν τα στοιχεία για τον ιό αυτόν νωρίς είναι ότι κάνουν έναν αγώνα ταχύτητας για να βρουν εμβόλιο και πιστεύουν ότι πρόκειται μόνον για μια ανταγωνιστική επιχειρηματική κούρσα, μια επιχειρηματική πρόταση ώστε να μπορούν να πουλήσουν τα εμβόλια στον κόσμο".

Εξέφρασε, ωστόσο, την πεποίθησή του ότι " θα τους νικήσουμε. Θα τους νικήσουμε χάρη στην ηγεσία του προέδρου Τραμπ. Θα τους νικήσουμε επειδή το HHS έχει ήδη ξεκινήσει μια κούρσα με πέντε εταιρείες", είπε αναφερόμενος στο αμερικανικό υπουργείο Υγείας και Ανθρώπινων Υπηρεσιών.

Ο Τραμπ διόρισε τον Ναβάρο, έναν γνωστό επικριτή της Κίνας, για να εργαστεί σε θέματα γραμμών τροφοδοσίας σε σχέση με την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Προς το παρόν δεν υπάρχουν εγκεκριμένες θεραπείες ούτε εμβόλια για την Covid-19, την αναπνευστική νόσο που προκαλεί ο νέος κορονοϊός, ο οποίος έχει προσβάλλει περισσότερους από 2,46 εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο και έχει προκαλέσει τον θάνατο 169.863 ανθρώπων, σύμφωνα με απολογισμό που έδωσε στη δημοσιότητα το Reuters σήμερα το πρωί. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ΗΠΑ είχαν καταγράψει συνολικά 780.664 κρούσματα και 42.371 θανάτους.

"Αγώνας δρόμου" για εμβόλιο

Η αμερικανική κυβέρνηση έχει συνάψει συμφωνίες με τις Johnson & Johnson και Moderna Inc και έχει ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες με τουλάχιστον άλλες δύο εταιρείες για να τις προετοιμάσει να παράξουν μαζικές ποσότητες εμβολίων για τον κορονοϊό προτού ακόμη καταστούν διαθέσιμα εμβόλια ασφαλή και αποτελεσματικά.

Σύμφωνα πάντως με υγειονομικούς αξιωματούχους, το εμβόλιο δεν αναμένεται να είναι έτοιμο για χρήση πριν το 2021, καθώς θα πρέπει πρώτα να δοκιμαστεί ευρέως στους ανθρώπους.

Ο διευθυντής της Αρχής Βιοϊατρικής Προωθημένης Έρευνας και Ανάπτυξης (Biomedical Advanced Research and Development Authority) του υπουργείου Υγείας δήλωσε στο Reuters τον περασμένο μήνα ότι σχεδιάζει να υποστηρίξει πέντε ή έξι πειραματικά υποψήφια εμβόλια με την ελπίδα να προκύψουν δύο ή τρία επιτυχημένα.

Η Κίνα έχει εγκρίνει τουλάχιστον τρία πειραματικά εμβόλια κατά του κορονοϊού για δοκιμές σε ανθρώπους από τότε που ξέσπασε η Covid-19.

Η ελεγχόμενη από το κράτος Ημερησία του Πεκίνου έγραψε επικαλούμενη τον διευθυντή του Κινεζικού Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών ότι η Κίνα μπορεί να χρησιμοποιήσει πειραματικά εμβόλια σε ορισμένους ανθρώπους, όπως το ιατρικό προσωπικό, ακόμη και από τα τέλη του έτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση