GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τα νεότερα για τον κορονοϊό σε όλο τον κόσμο

Στους 53 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα εξαιτίας των επιπλοκών του κορονοϊού, καθώς άλλοι τρεις συνάνθρωποί μας κατέληξαν τις τελευ...

Στους 53 ανέρχονται οι νεκροί στην Ελλάδα εξαιτίας των επιπλοκών του κορονοϊού, καθώς άλλοι τρεις συνάνθρωποί μας κατέληξαν τις τελευταίες ώρες, όπως ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την καθημερινή ενημέρωση. Πρόκειται για 39 άνδρες και 14 γυναίκες με μέση ηλικία τα 72 έτη. Είπε, επίσης, πως καταγράφηκαν 27 νέα κρούσματα, επιβεβαιώθηκαν 23 κρούσματα στη δομή προσφύγων, στη Ριτσώνα, ενώ ανακοινώθηκε στη συνέχεια ότι 119 επιβαίνοντες στο πλοίο "Ελευθέριος Βενιζέλος" βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

Τα συνολικά κρούσματα ανέρχονται στα 1.544. Την ίδια στιγμή, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε πως 91 συνάνθρωποί μας νοσηλεύονται σε ΜΕΘ, με μέση ηλικία 65 ετών και 16 είναι γυναίκες. Περισσότερο από 75% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. Εννέα ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Φαίνεται πως με τα μέτρα που αρχίζουν και λαμβάνουν οι χώρες, αρχίζει σταδιακά να επιβραδύνεται ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων και των νεκρών, που ωστόσο παραμένει εξαιρετικά υψηλός, τόνισε ο κ. Τσιόδρας.

Δημοσκόπηση: Τι πιστεύουν οι Έλληνες για τη διαχείριση της κρίσης

Ανήσυχοι και φοβισμένοι παρουσιάζονται οι πολίτες σχετικά με τον κορονοϊό σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open. Στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε η εταιρεία ALCO το 90% των ερωτηθέντων ανησυχεί για την εξάπλωση της πανδημίας, ενώ το 67% φοβάται ότι θα νοσήσει από τον ιό.

Το 86% θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα εγκαίρως, ενώ δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βασίλη Κικίλια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αντιθέτως, βρίσκουν ανεπαρκή τα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Το 89% την κρίνει ως επαρκή και έγκυρη την καθημερινή ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.

Συνολικά, οι πολίτες βαθμολογούν θετικά το κράτος, αλλά όχι και τόσο θετικά τη συνέπεια που επιδεικνύουν οι πολίτες όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων.

Το 86% θεωρούν ότι η κυβέρνηση έλαβε μέτρα εγκαίρως, ενώ δηλώνουν ικανοποιημένοι με τις αποφάσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Βασίλη Κικίλια για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Αντιθέτως, βρίσκουν ανεπαρκή τα μέτρα οικονομικής στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων.

Το 89% την κρίνει ως επαρκή και έγκυρη την καθημερινή ενημέρωση από τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα, ενώ μόλις το 6% ως ανεπαρκή και το υπόλοιπο ποσοστό δεν απαντά.

Συνολικά, οι πολίτες βαθμολογούν θετικά το κράτος, αλλά όχι και τόσο θετικά τη συνέπεια που επιδεικνύουν οι πολίτες όσον αφορά στην τήρηση των μέτρων.

Γιατρός προειδοποιεί: Όλοι είναι ευάλωτοι στον ιό, κανείς δεν είναι άτρωτος

Γιατρός που εργάζεται σε νοσοκομείο της Ουαλίας κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητεί από όλους να τηρούν τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

"Η Μονάδα Εντατικής Φροντίδας του νοσοκομείου Royal Gwent στο Νιούπορτ όπου και εργάζομαι είναι γεμάτη από ασθενείς με κορονοϊό. Όλοι είναι ευάλωτοι στον ιό, κανείς δεν είναι άτρωτος. Όλοι είναι ευάλωτοι στον ιό και όχι μόνο οι ηλικιωμένοι όπως κάποιοι πιστεύουν. Η μονάδα μου είναι γεμάτη από ασθενείς ηλικίας από 20 έως 40 ετών", είπε η Ami Jones.

"Ελπίζουμε ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί κατά του ιού θα βοηθήσουν στο να σταματήσει η διασπορά του. Όμως, όλοι πρέπει να τηρούν αυστηρά αυτά τα μέτρα. Πρέπει να μένουν σε κατ'οίκον περιορισμό, δεν βοηθούν οι κοινωνικές συναναστροφές. Περισσότερο φοβάμαι ότι θα προσβληθώ από τον ιό όταν είμαι για ψώνια στο σούπερ μάρκετ παρά στο νοσοκομείο. Γιατί όταν βρίσκομαι για ψώνια, υπάρχει αρκετός κόσμος και δεν ξέρω πόσοι από αυτούς για παράδειγμα πλένουν τακτικά τα χέρια τους", πρόσθεσε.

ΠΟΥ: Οι νέοι κινδυνεύουν εξίσου από τον ιό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υπενθύμισε χθες πως οι νέοι πλήττονται επίσης από την πανδημία της COVID-19 που οφείλεται στον νέο κορονοϊό και η οποία έχει προκαλέσει θύματα ανάμεσα στα παιδιά και τους εφήβους.

«Η ιδέα σύμφωνα με την οποία 'η COVID-19 πλήττει μόνο τους ηλικιωμένους' είναι με βάση τα γεγονότα εσφαλμένη», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΥ για την Ευρώπη Χανς Κλούγκε στην εβδομαδιαία συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε διαδικτυακά από την Κοπεγχάγη.

«Η ηλικία δεν είναι ο μοναδικός παράγοντας κινδύνου για μια σοβαρή μορφή της ασθένειας», επέμεινε ο Κλούγκε. Σοβαρά κρούσματα έχουν παρατηρηθεί ανάμεσα σε εφήβους και νεαρούς ενήλικες, πολλοί χρειάστηκε να νοσηλευθούν σε μονάδες εντατικής θεραπείας και κάποιοι πέθαναν, είπε.

Περισσότεροι από 51.000 νεκροί στον κόσμο

Τα κρούσματα του νέου κορονοϊού σε όλο τον κόσμο ξεπέρασαν το 1.000.000, καθώς η πανδημία εξαπλώνεται στις ΗΠΑ και ο αριθμός των θανάτων που σχετίζονται με τον ιό συνεχίζει να καλπάζει στην Ιταλία και την Ισπανία, σύμφωνα με τα δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Ο ιός έχει σκοτώσει παγκοσμίως 51.000 ανθρώπους, με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων να καταγράφεται στην Ιταλία, μετά στην Ισπανία και έπειτα στις ΗΠΑ.Τα πρώτα 100.000 κρούσματα αναφέρθηκαν σε περίπου 55 μέρες και τα πρώτα 500.000 σε 76 μέρες. Τα κρούσματα διπλασιάστηκαν σε 1.000.000 μέσα στις τελευταίες οκτώ μέρες.

Τα συνολικά κρούσματα που καταγράφηκαν μέχρι σήμερα αυξήθηκαν κατά 10% σε σύγκριση με μια μέρα πριν, η πρώτη φορά που το ποσοστό αυτό έφτασε σε διψήφιο αριθμό, μετά την εξάπλωση του ιού εκτός Κίνας. Υπάρχουν 117 χώρες και εδάφη που έχουν καταγράψει πάνω από 100 κρούσματα, 50 με πάνω από 1.000 κρούσματα και επτά με πάνω από 50.000, κυρίως στην Ευρώπη.

Υπάρχουν 117 χώρες και εδάφη που έχουν καταγράψει πάνω από 100 κρούσματα, 50 με πάνω από 1.000 κρούσματα και επτά με πάνω από 50.000, κυρίως στην Ευρώπη. Το παγκόσμιο ποσοστό θνησιμότητας ξεπερνά τώρα το 5% των καταγεγραμμένων μολύνσεων, με χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, οι ΗΠΑ και η Ισπανία να καταγράφουν μια ραγδαία άνοδο σε θανάτους τις τελευταίες μέρες.

Πάνω από το 22% των συνολικών κρουσμάτων έχει καταγραφεί στις ΗΠΑ, ενώ η Ιταλία και η Ισπανία έχουν η κάθε μία καταγράψει το 11% των παγκοσμίων κρουσμάτων. Η Κίνα, όπου πρωτοεμφανίστηκε ο ιός τον Δεκέμβριο, καταγράφει το 8% των παγκόσμιων κρουσμάτων, καθώς το επίκεντρο της πανδημίας μεταφέρθηκε στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η Ευρώπη συνολικά μετρά πάνω από τα μισά κρούσματα και πάνω από το 70% των θανάτων που συνδέονται με τον ιό, καθώς χώρες στην νότια Ευρώπη με μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας έχουν πληγεί ιδιαιτέρως.

Σε καραντίνα ο μισός πλανήτης

«Ο μισός πλανήτης είναι σε καραντίνα» ανέφερε ο Νικόλας Βαφειάδης, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 και τον Νίκο Χατζηνικολάου. Με απόφαση 90 κυβερνήσεων σε όλον τον κόσμο, οι οποίες έχουν επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας, 3,9 δισεκατομμύρια άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα. Τα κρούσματα του κορονοϊού σε παγκόσμιο επίπεδο έχουν ξεπεράσει το 1 εκατ. (980.519), ενώ ο συνολικός αριθμός των νεκρών ξεπέρασε τις 50.000 (50.239).

ΗΠΑ

Σχεδόν 1.200 νέοι θάνατοι εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφηκαν μέσα σε μια μέρα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς της Βαλτιμόρης, δηλαδή ο χειρότερος απολογισμός που έχει καταγραφεί σε 24 ώρες σε οποιαδήποτε χώρα στον κόσμο μέχρι σήμερα.

Με 1.169 θανάτους να καταμετρώνται από τις 20:30 της Τετάρτης ως την ίδια ώρα χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα δεδομένα του πανεπιστημίου που ανανεώνονται συνεχώς, ο αριθμός των θυμάτων της πανδημίας στις ΗΠΑ έχει πλέον ανέλθει σε 5.926.

Το προηγούμενο θλιβερό παγκόσμιο ρεκόρ θανάτων εξαιτίας της πανδημίας μέσα σε 24 ώρες σε οποιοδήποτε κράτος είχε καταγραφεί την 27η Μαρτίου στην Ιταλία (969 νεκροί).

ΙΤΑΛΙΑ

Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό, η πανδημία του νέου κορονοϊού σκότωσε επιπλέον 760 ανθρώπους τις τελευταίες 24 ώρες στην Ιταλία, εκ των οποίων 366 στη Λομβαρδία, με την περιοχή του Μιλάνου να είναι η πλέον πληγείσα. Από την έναρξη της πανδημίας, το 50% και πλέον των θανάτων στη Ιταλία (7.960 εκ των 13.915) έχει καταγραφεί εκεί.

Το μεγαλύτερο κρεματόριο του Μιλάνου έκλεισε τις πόρτες του την Πέμπτη, μην μπορώντας να διαχειριστεί τον τεράστιο αριθμό σορών που μεταφέρονται εκεί για αποτέφρωση, έγινε γνωστό από τη δημοτική αρχή της πρωτεύουσας της Λομβαρδίας. Το κυριότερο κρεματόριο του Μιλάνου χρειάστηκε να διαχειριστεί «μια συνεχή και προοδευτική αύξηση σορών προς αποτέφρωση», επισημαίνει η δημοτική αρχή. Σύμφωνα με την ίδια, το διάστημα αναμονής ήταν 20 ημέρες. Εάν αυτό το διάστημα συνέχιζε να αυξάνεται, αυτό θα προκαλούσε «προβλήματα υγιεινής και υγείας». Το κρεματόριο δεν θα δέχεται πλέον σορούς για έναν μήνα.

Οι Αρχές της πόλης επεσήμαναν ότι 2.155 Μιλανέζοι πέθαναν τον Μάρτιο έναντι 1.224 την ίδια περίοδο το 2019. «Οι υπηρεσίες μας εκφοράς και καύσης νεκρών και οι εργαζόμενοί μας στα κοιμητήρια εργάζονται ακούραστα, με ανεπτυγμένη αίσθηση των ευθυνών τους» σχολίασε ο Ρομπέρτο Κόκο, αντιδήμαρχος δημόσιων υπηρεσιών.

ΙΣΠΑΝΙΑ

Ο απολογισμός των θανάτων από τον κορονοϊό στην Ισπανία ξεπέρασε το όριο των 10.000 καθώς 950 άνθρωποι, αριθμός ρεκόρ, πέθαναν στη διάρκεια της νύκτας ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Ο συνολικός απολογισμός των νεκρών από τον κορονοϊό στην Ισπανία είναι πλέον 10.003 ενώ ο αριθμός των καταγεγραμμένων κρουσμάτων αυξήθηκε σε 110.238, από 102.136 που ήταν χθες, Τετάρτη, ανακοινώθηκε από το υπουργείο. Ωστόσο η αύξηση του αριθμού των νέων κρουσμάτων συνεχίζει να επιβραδύνεται στην Ισπανία.

ΓΑΛΛΙΑ

Οι γαλλικές υγειονομικές Αρχές ανακοίνωσαν πως κατέγραψαν 471 νέους θανάτους ατόμων που είχαν διαγνωστεί με τον νέο κορονοϊό σε νοσοκομεία, σε διάστημα 24 ωρών, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών από τον Covid-19 να ανέρχεται πλέον σε 4.503. Στον αριθμό αυτό πρέπει πλέον να προστεθούν και τουλάχιστον 884 ηλικιωμένοι που πέθαναν σε γηροκομεία.

Συνολικά, τουλάχιστον 5.387 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην Γαλλία, εξαιτίας του νέου κορονοϊού.

Οι Αρχές μέχρι χθες έδιναν μόνο τα στοιχεία για ασθενείς που νοσηλεύονταν στα νοσοκομεία της χώρας. Ο απολογισμός από τα γηροκομεία είναι, ωστόσο, "πολύ μερικός", δήλωσε ο διευθυντής των υπηρεσιών Υγείας Ζερόμ Σαλμόν. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία ανέρχεται σε 26.000, εκ των οποίων 6.399 σε μονάδες εντατικής θεραπείας (+382 από χθες), μια αύξηση που επιβραδύνθηκε από τη Δευτέρα.

ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Τους 2.921 έφτασε συνολικά ο αριθμός των νεκρών από τονκορονοϊό στη Βρετανία, με τους επιπλέον 569 νέους θανάτους του τελευταίου 24ωρου (που καταγράφηκαν μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης), σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας.

Συνολικά ο αριθμός αυτών που υποβλήθηκαν σε εξέταση για τον κορονοϊό και βρέθηκαν θετικοί είναι 33.718.

Μόνο στη Σκωτία, η αποκεντρωμένη κυβέρνηση ανακοίνωσε 50 νέους θανάτους, ανεβάζοντας το σύνολο των απωλειών σε 126 (αύξηση κατά 66% επί του συνόλου), ενώ από αυτούς που υποβλήθηκαν σε εξέταση 2.602 βρέθηκαν θετικοί. Στην Ουαλία, το τελευταίο 24ωρο σημειώθηκαν 19 νέοι θάνατοι (φτάνοντας τους 117 συνολικά), ενώ 284 νέα περιστατικά κορονοϊού επιβεβαιώθηκαν ανεβάζοντας τον αριθμό σε 2.121.

ΤΟΥΡΚΙΑ

Εβδομήντα-εννέα νέοι θάνατοι καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο στην Τουρκία, ανεβάζοντας τον αριθμό των νεκρών στους 356 συνολικά. Το 82% των ασθενών που έχασαν τη ζωή τους τις τελευταίες 24 ώρες είναι άνω των 60 ετών. Παράλληλα, διαγνώστηκαν με τον ιό άλλοι 2.500 άνθρωποι σήμερα, με το συνολικό αριθμό των κρουσμάτων να φτάνει τις 18.135.

ΝΟΤΙΑ ΚΟΡΕΑ

Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τονκορονοϊό στη ΝότιαΚορέα ξεπέρασαν τα 10.000 τα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή, καθώς το προηγούμενο 24ωρο καταγράφηκαν 86 νέα, σύμφωνα με τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης ασθενειών (KCDC). Ο αριθμός των ασθενών ανέρχεται πλέον συνολικά σε 10.062, σύμφωνα με τα KCDC.

Το περασμένο 24ωρο καταγράφηκαν επίσης πέντε νέοι θάνατοι, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του κορονοϊού στη Νότια Κορέα να ανέρχεται σε 174. Ο δείκτης θνησιμότητας ανέρχεται με βάση αυτά τα δεδομένα σε 1,73%.

193 ακόμη ασθενείς έλαβαν εξιτήριο από τα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν σε απομόνωση μετά την αποθεραπεία τους. Ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που ιάθηκαν ανέρχεται σε 6.021 μέχρι σήμερα, πάντα κατά τα στοιχεία των KCDC.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση