GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός-ΣτΕ: Οι πρώτες προσφυγές για τα μέτρα περιορισμού

της Άννας Κανδύλη Οι πρώτες προσφυγές κατά των μέτρων περιορισμού δραστηριοτήτων των πολιτών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, κατατέ...

της Άννας Κανδύλη

Οι πρώτες προσφυγές κατά των μέτρων περιορισμού δραστηριοτήτων των πολιτών λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, κατατέθηκαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, κάτοικος νησιού ζητεί να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη η υπ΄ αριθμ. 2131.1/20719/30.3.2020 απόφαση του αρχηγού του Λιμενικού Σώματος και της Ελληνικής Ακτοφυλακής με την οποία απαγορεύθηκαν οι θαλάσσιες δραστηριότητες, η χρήση θαλάσσιων μέσων αναψυχής και η υποβρύχια αλιεία.

Όπως υποστηρίζει, αφενός η απαγόρευση είναι αντίθετη σε διατάξεις του Συντάγματος σχετικά με την ατομική ελευθερία, αφετέρου το μέτρο του περιορισμού του θαλάσσιου λουτρού δεν είναι ούτε πρόσφορο, ούτε αναγκαίο, αλλά ούτε και αντίστοιχης έντασης με τον νόμιμα επιδιωκόμενο στόχο της προστασίας της δημόσιας υγείας.

Την ίδια ώρα στο ΣΤΕ κατατέθηκε και η πρώτη προσφυγή κατά των μέτρων περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών. Και σε αυτή την προσφυγή υποστηρίζεται ότι το μέτρο αντίκειται σε άρθρα του Συντάγματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση