GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κλινική στο Περιστέρι: Τι ερευνούν οι Αρχές - Ερωτήματα για το πώς έγινε η διασπορά του κορονοϊού

Προβληματισμό προκαλεί η εμφάνιση μαζικών κρουσμάτων κορονοϊού στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι με 226 ασθενείς και εργαζόμενου...

Προβληματισμό προκαλεί η εμφάνιση μαζικών κρουσμάτων κορονοϊού στην κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι με 226 ασθενείς και εργαζόμενους. Από τα 37 κρούσματα, τρεις ασθενείς κατέληξαν, ενώ 17 που βρέθηκαν θετικοί μεταφέρθηκαν στα νοσοκομεία ΝΙΜΤΣ και «Αττικόν». Η Εισαγγελία Πρωτοδικών έχει ξεκινήσει κατεπείγουσα έρευνα προκειμένου να διερευνηθεί το ενδεχόμενο διάπραξης κακουργηματικού βαθμού αδικήματος από τους υπευθύνους της κλινικής. Μάλιστα, με εντολή του προϊστάμενου της Εισαγγελίας Βαγγέλη Ιωαννίδη, η κλινική καλείται να διαβιβάσει στον Εισαγγελέα Νίκο Αντωναράκο όλους τους φακέλους των ασθενών κατά το επίμαχο χρονικό διάστημα. Επίσης, ο κ. Αντωναράκος θα λάβει καταθέσεις μαρτύρων, ώστε να διακριβώσει αν τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα εξειδικευμένα μέτρα για την προστασία νοσηλευτικού προσωπικού και νοσηλευομένων από την διασπορά του κορονοϊού.

Γιατρός θετικός στον κορονοϊό εξέτασε 50 ασθενείς

Θετικός στον κορονοϊό, και ασυμπτωματικός, είναι ένας από τους γιατρούς που ελέγχθηκαν από την κλινική «Ταξιάρχαι» στο Περιστέρι. Πρόκειται για εξωτερικό ιατρό, ο οποίος όπως προκύπτει από την ιχνηλάτηση τις τελευταίες πέντε με έξι ήμερες παρακολούθησε περίπου 50 ασθενείς σε δυο διαφορετικά ιατρεία. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, προχώρησε και σε μικροχειρουργικές επεμβάσεις, αν και κάτι τέτοιο επιτρέπεται μόνο για επείγουσες περιπτώσεις.

Πάντως, οι καταγγελίες στην κλινική για ανεπαρκέστατα μέτρα προστασίας είναι πολλές. Μεταξύ άλλων, οι αρχές ερευνούν αν γίνονταν δεκτοί εμπύρετοι ασθενείς, ή ασθενείς και γιατροί, χρησιμοποιούσαν και την άλλη – πλαϊνή είσοδο, όπου σύμφωνα με πληροφορίες δεν γινόταν καν θερμομέτρηση. Επίσης, η Εισαγγελία Πρωτοδικών που έχει ξεκινήσει κατεπείγουσα έρευνα – σε βαθμό κακουργήματος, θα ερευνήσει αν στην κλινική βάφτιζαν τακτικά χειρουργεία, ως επείγοντα, για να μπορούν να τα πραγματοποιούν – εν μέσω τα πανδημίας. .

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ οι Αρχές ερευνούν:- Δέχονταν ασθενείς με πυρετό;

- "Βάφτιζαν" τακτικά χειρουργεία ως επείγοντα;

- Πραγματοποιούσαν ιδιωτικά ιατρεία;

- Έμπαιναν ασθενείς – γιατροί από άλλη είσοδο;

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Γιατρός θετικός στον κορονοϊό αρνείται να σταματήσει τα εξωτερικά ιατρεία

«Δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο, ασθενείς με συμπτώματα έκαναν δύο φορές αιμοκάθαρση και αυτό συνέβαλε στη διασπορτά του ιού», ανέφερε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, επιβεβαιώνοντας ότι στην ιδιωτική κλινική του Περιστερίου «τα μέτρα ήταν ελλειπέστατα αν και νοσηλεύονταν ευάλωττες ομάδες όπως οι νεφροπαθείς». Η προσπάθεια του ΕΟΔΥ ήταν «τεράστια», τόνισε ο κ. Αρκουμανέας, και απέρριψε τις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης λέγοντας ότι δεν έχουν να κάνουν με τη πραγματικότητα. Αναφορικά με την καταγγελία για ιδιώτες γιατρούς- συνεργάτες ο κ. Αρκουμανέας απάντησε ότι είναι γεγονός ότι η κλινική είχε εξωτερικούς συνεργάτες που έκαναν μικρά χειρουργεία, ενώ επισήμανε: «Υπάρχει και τώρα γιατρός που αρνείται να δεχτεί ότι είναι θετικός και συνεχίζει τα εξωτερικά ιατρεία».

Οι καταγγελίες

Γιος νεφροπαθούς που κάνει αιμοκάθαρση στην ιδιωτική κλινική "Ταξιάρχαι" στο Περιστέρι μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Ο πατέρας του έκανε αιμοκάθαρση μαζί με τον άνθρωπο που νόσησε πρώτος στην κλινική και έχασε τη ζωή του χθες, "Το συμβάν ξεκίνησε τη Δευτέρα του Πάσχα. Ο άνθρωπος αυτός θερμομετρήθηκε κανονικά, πήραν την απόφαση να τον βάλουν κανονικά για αιμοκάθαρση και λίγο πριν τελειώσει, μεταφέρθηκε σε κρατικό νοσοκομείο" επεσήμανε και πρόσθεσε: "Η αίθουσα που μπαίνουν οι νεφροπαθείς έχει δική της πόρτα, οι νεφροπαθείς μπαίνουν από διαφορετική πόρτα, αλλά θερμομετρούνται κανονικά εδώ και ενάμιση μήνα από τότε που ξεκίνησε το όλο συμβάν με τον ιό στη χώρα μας και θερμομετρούνται κανονικά από την πλαϊνή πόρτα... Δεν γίνεται να μην είδαν ότι ο άνθρωπος αυτός είχε πυρετό, έτσι συζητήθηκε μεταξύ ασθενών, δεν ενημερώθηκε κανείς από τους υπόλοιπους ασθενείς, ρώτησαν όλοι γιατί ανησύχησαν μόλις έμαθαν ότι ο άνθρωπος είχε πυρετό και δε παραδέχονταν ότι υπήρχε κρούσμα στην κλινική, και μας επιβεβαίωσαν την Τετάρτη το απόγευμα ότι θα έρθει ο ΕΟΔΥ να μας κάνει τεστ".

"Σε ερώτηση του πατέρα μου την Τετάρτη το πρωί που ξανακάναμε αιμοκάθαρση δύο μέρες μετά, μας είπαν ότι δεν υπάρχει κανένα κρούσμα στην κλινική, και Τετάρτη απόγευμα μας γύρισαν πίσω να κάνουμε το τεστ. Εκεί μας το επιβεβαίωσαν" υπογράμμισε και σημείωσε ότι το υγειονομικό προσωπικό της κλινικής "τηρούν τα μέτρα, αλλά δεν ξέρω γιατί το έκαναν αυτό ακριβώς, δεν ξέρω γιατί δεν ξεκίνησαν από την αρχή να απομονώσουν το περιστατικό και το έβαλαν μαζί με τους υπόλοιπους".

Η Δήμητρα Δελιού, κόρη ασθενούς των Ταξιαρχών, που βρέθηκε θετική στον κορoνοϊό και μεταφέρθηκε στο ΝΙΜΤΣ δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι “έβλεπα ανθρώπους όλων των ηλικιών να μπαίνουν. Ηλικιωμένοι, με ορθοπεδικά προβλήματα, και νέοι, κούριερ, με φαγητά, μπαινόβγαιναν, χωρίς καμία προφύλαξη». «Μεγάλη Τρίτη λοιπόν, γίνεται ένα μικρό χειρουργείο στον μηρό για να τής περάσουν καθετήρα, μόνιμο καθετήρα για την αιμοκάθαρση, διότι είχε πρηστεί το χέρι της, βγαίνει από το χειρουργείο, ήταν σε καλή κατάσταση, και το βράδυ παίρνω τηλέφωνο γιατί είχα μια ανησυχία.. και όντως έτρεχαν πανικόβλητοι οι γιατροί, να βρουν μέσα στο βράδυ αίμα, από άλλα νοσοκομεία να στείλουν, διότι έπαθε εσωτερική αιμορραγία..» καταγγέλλει.

Διοικητής Εθνικής Αρχής Διαφάνειας: Στο Περιστέρι δεν τηρήθηκαν τα πρωτόκολλα για τον κορονοϊό

Επιτόπιο έλεγχο στην ιδιωτική κλινική «Ταξιάρχαι» διενήργησε την Παρασκευή κλιμάκιο της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας προκειμένου να διερευνηθεί η συμμόρφωση της επιχείρησης στην εφαρμογή των μέτρων περιορισμού του κορονοϊού, μετά τους θανάτους και τα κρούσματα που εντοπίστηκαν. Από την έρευνα των επιθεωρητών καταγράφηκαν αρχικές διαπιστώσεις σχετικά με τις συνθήκες λειτουργίας της κλινικής στο Περιστέρι και ιδιαίτερα της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού ενώ ζητήθηκαν και σειρά εγγράφων και λοιπών ελεγκτικών πειστηρίων.

«Σύμφωνα με την μέχρι στιγμής έρευνα, υπάρχουν ευρήματα που δείχνουν ότι δεν τηρήθηκαν όσα προβλέπονται από τα πρωτόκολλα και τις σχετικές οδηγίες για τον κορονοϊό», τόνισε ο Άγγελος Μπίνης, Διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, μιλώντας στην εκπομπή «Πρωινοί Τύποι» του ΑΝΤ1 για την έρευνα που ξεκίνησε .

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση