GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Βρέθηκαν σωσίβια από το καναδικό ελικόπτερο που συνετρίβη δυτικά της Κεφαλονιάς

Του Χρήστου Μαζανίτη ‘Ένα ιταλικό αεροσκάφος MPA (Marine Patrol Aircraft) εντόπισε σωσίβια που ανήκουν στο μοιραίο καναδικό ελικόπτερ...

Του Χρήστου Μαζανίτη

‘Ένα ιταλικό αεροσκάφος MPA (Marine Patrol Aircraft) εντόπισε σωσίβια που ανήκουν στο μοιραίο καναδικό ελικόπτερο, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr από πηγές του Πολεμικού Ναυτικού.

Τα σωσίβια βρέθηκαν εντός του FIR Ρώμης, 82 ναυτικά μίλια δυτικά της Κεφαλονιάς και τα διακριτικά τους φαίνεται να παραπέμπουν στο μοιραίο ελικόπτερο CH-148 Cyclone, που συνετρίβη χθες στις 8.15 το βράδυ στην θαλάσσια περιοχή.

Πριν από λίγη ώρα επέστρεψε το ελικόπτερο Aegean Hawk του Πολεμικού Ναυτικού, με το 4μελές πλήρωμα, που είχε σπεύσει από τα ξημερώματα στην περιοχή συνδράμοντας στις επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης.

Στις 16.50 απογειώθηκε από την 112 Πτέρυγα Μάχης το C-130 της Πολεμικής Αεροπορίας, το οποίο από τις 17.30 θα συνδράμει στις έρευνες εντοπισμού της ατράκτου του ελικοπτέρου. Μέχρι στιγμής, όπως έχει γίνει γνωστό, έχουν βρεθεί κάποια συντρίμμια και η σορός ενός άνδρα από τα συνολικά 6 μέλη του πληρώματος που αγνοούνται.

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από την φρεγάτα HMCS Fredericton (FFH 337) κλάσης Halifax απ’ όπου επιχειρούσε στο πλαίσιο των περιπολιών του ΝΑΤΟ SNMG2. Τα ίχνη του χάθηκαν στα 20.15 οπότε και ξεκίνησαν οι έρευνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση