GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Οι υπουργοί Άμυνας και Δικαιοσύνης της Ευρώπης συνεδριάζουν για την πανδημία

Οι υπουργοί Άμυνας και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εξετάσουν στα συμβούλιά τους, τα οποία θα διεξαχθούν αργότερα ...

Οι υπουργοί Άμυνας και Δικαιοσύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης αναμένεται να εξετάσουν στα συμβούλιά τους, τα οποία θα διεξαχθούν αργότερα σήμερα μέσω βιντεοδιάσκεψης, τις συνέπειες της πανδημίας του κορονοϊού στην Ευρώπη. 

Οι υπουργοί Δικαιοσύνης θα συζητήσουν για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας, καθώς και την κατάσταση στις φυλακές, όπου θεωρείται πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος να εντοπιστούν εστίες μόλυνσης.

Αναμένεται να τεθεί στο τραπέζι η άκρως αμφιλεγόμενη αντίδραση της κυβέρνησης της Ουγγαρίας, στο πλαίσιο της οποίας ο πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν απέκτησε εξαιρετικά ευρείες εξουσίες επ’ αόριστον.

Η Βουδαπέστη αντιδρά έντονα στις επικρίσεις εταίρων της στην ΕΕ για τα μέτρα που έλαβε. Ο Όρμπαν εξασφάλισε από το κοινοβούλιο πράσινο φως για να κυβερνά με διατάγματα, χωρίς κανέναν χρονικό περιορισμό, κάτι που η κυβέρνηση του εθνικιστή πρωθυπουργού διατείνεται ότι ήταν απαραίτητο για την αντιμετώπιση της πανδημίας, αλλά η ουγγρική αντιπολίτευση καταγγέλλει.

Εξάλλου, οι υπουργοί Άμυνας αναμένεται να συζητήσουν τις ενέργειες των ενόπλων δυνάμεων των χωρών-μελών της ΕΕ για την αποτροπή της εξάπλωσης της πανδημίας, αλλά και για τις επιπτώσεις της στις κοινές ευρωπαϊκές αποστολές και επιχειρήσεις στο εξωτερικό.

Η ΕΕ ανακοίνωσε στις αρχές του μηνός τη δημιουργία μιας νέας αποστολής για την επιβολή του εμπάργκο όπλων που επιβάλλει ο ΟΗΕ στη Λιβύη, που βαπτίστηκε Ειρήνη, αλλά οι λεπτομέρειές της μένουν να διασαφηνιστούν.

Το συμβούλιο των υπουργών Άμυνας προγραμματίζεται να αρχίσει στις 11:00 (ώρα Ελλάδας). Το συμβούλιο των υπουργών Δικαιοσύνης προγραμματίζεται να αρχίσει στις 16:00 (ώρα Ελλάδας).

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση