GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Μητροπολίτης Λαγκαδά: Αν ληφθούν τα προβλεπόμενα μέτρα, δεν υπάρχει πρόβλημα να ανοίξουν οι εκκλησίες

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης αναφέρθηκε στο άνοιγμα των εκκλησιών σημειώνοντας ότι εάν ληφθούν τα μέτρα που προ...

Ο Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης Ιωάννης αναφέρθηκε στο άνοιγμα των εκκλησιών σημειώνοντας ότι εάν ληφθούν τα μέτρα που προβλέπονται από τους ειδικούς δεν θα υπάρξει πρόβλημα.

"Όταν ληφθούν τα μέτρα τα οποία προβλέπουν οι αρμόδιοι νομίζω ότι δεν υπάρχει πρόβλημα να ανοίξουν οι εκκλησίες. Δηλαδή, όταν εξασφαλιστεί το θέμα του συνωστισμού, το θέμα της καθαριότητας ή το θέμα της απολύμανσης και του αερισμού του χώρου δεν νομίζω να υπάρχει πρόβλημα", είπε, μιλώντας στον Realfm 97,8 και τους Γιώργο Χουδαλάκη και Ιωσήφ Καλαμαράκη, ο Μητροπολίτης Λαγκαδά και πρόσθεσε:

"Μήπως εάν πούμε ότι άνοιξαν οι εκκλησίες θα σπεύσει ο κόσμος και θα γεμίσουν οι εκκλησίες από κόσμο ξαφνικά; Θα υπάρξει προσέλευση, αλλά εκείνο που έχω να σας πω από την εμπειρία μου είναι ότι ο κόσμος είναι πειθαρχικός, δηλαδή όταν εμείς είπαμε στους ανθρώπους μας θα παραμείνετε στα σπίτια σας και θα παρακολουθήσετε από εκεί τη Θεία Λειτουργία το τήρησαν. Το να υπάρχουν μία - δύο περιπτώσεις στα 10 εκατ. δεν είναι ποσοστό που μπορεί να μας δημιουργεί ανησυχία".

Ερωτηθείς για το θέμα της συναυλίας της Άλκηστις Πρωτοψάλτη στο κέντρο της Αθήνας ο Μητροπολίτης Λαγκαδά ανέφερε μεταξύ άλλων: "Άλλο είναι ο Επιτάφιος και άλλο η συμπεριφορά ενός μουσικού συγκροτήματος. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο, και ως προς τη θεσμική αξία και ως προς την πρακτική σκοπιμότητα. Καλό είναι να μην υπάρχει ένας τέτοιος συσχετισμός. Αλλά παίρνοντας αφορμή από αυτό το γεγονός θα μπορούσε να υπάρξει και περιφορά του Επιταφίου γύρω από το ναό για παράδειγμα".

Ακούστε το ηχητικό:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση