GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

"Φιλανθρωπία"... πυροτέχνημα για να μη φανεί η γύμνια του συστήματος...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας « Η φιλανθρωπία δολοφονεί την κοινωνία » Λένιν « Απεχθάνομαι τη φιλανθρωπία, γιατί είναι...

Σχολιάζει ο Νίκος Κλειτσίκας

«Η φιλανθρωπία δολοφονεί την κοινωνία»
Λένιν

«Απεχθάνομαι τη φιλανθρωπία, γιατί είναι...
προσβλητική!
Για φιλανθρωπία ούτε συζήτηση!
Δεν ανέχομαι ούτε λέξη!
Εκείνος που οφείλει να επουλώνει τις πληγές του λαού
είναι το Κράτος και όχι εγώ»
Μελίνα Μερκούρη

Η "πληρωμένη" απάντηση της Λιάνας Κανέλλη (ολόκληρη στο τέλος) στις εκκλήσεις αυτών που μας εξαθλίωσαν... να σκεφτούμε ως "φιλάνθρωποι" για να συγκαλύψουν τα εγκλήματά τους, "για να μη φανεί η γύμνια του συστήματος".
Όπως ακριβώς συνέβη με την "υποδοχή και φιλοξενία" των χιλιάδων νατοϊκών μισθοφόρων, των φονιάδων του επονομαζόμενου "ελεύθερου συριακού στρατού", του συμμάχου Ερντογάν [Βλέπε σε: Νομιμοποιούν τα σύμβολα των δολοφόνων τζιχαντιστών... χωρίς ντροπή!] -μέχρι και σήμερα αναγνωρισμένου ως επίσημη εκπροσώπηση της Συρίας από τη "δημοκρατική" Ε.Ε. και την Ελλάδα-, των παράνομων μεταναστών για να μετατραπεί η πατρίδα μας σε "αποθήκη δούλων" για τα σκλαβοπάζαρα της "πολιτισμένης και δημοκρατικής Ευρωπαϊκής Ένωσης" -πάντα όσων διαθέτουν ειδικεύσεις που εξυπηρετούν το υπερεθνικό κεφάλαιο για φθηνή εργασία και κατάργηση εργατικών κατακτήσεων-, έτσι και σήμερα με τον κορωνοϊό... ανάθεση ευθυνών στο λαό, ενοχοποίηση του λαού μας.

Η Ιωάννα Υψηλάντη το επισημαίνει όπως ακριβώς συμβαίνει [Βλέπε σε: Η κυβέρνηση σκορπάει το χρήμα... και πιστεύετε ότι και πάλι ΕΜΕΙΣ θα πληρώσουμε τις χορηγίες σας! Αμ δε!] κι αν προσθέσουμε πως πάνω στη δυστυχία κι εξαθλίωση του λαού μας κτίζουν πολιτικές καριέρες οι "στρατηγοί της μάχης" της κυβέρνησης με χυδαίες προβολές, που προσβάλλουν το λαό και τους νεκρούς [Βλέπε σε: LIFESTYLE! Μετά τον Τσιόδρα και ο Χαρδαλιάς ποζάρει με τη σύζυγό του] (κι ακόμη δεν τον παραίτησαν, έστω για τα μάτια του κόσμου)... κατανοούμε πως κανένας δεν βάζει το δάκτυλο "επί τον τύπον των ήλων".
Ουδόλως απασχολούν τον υφυπουργό Χαρδαλιά και τον καθηγητή Τσιόρδα, πως οδηγήθηκε στην καταστροφή το Εθνικό Σύστημα Υγείας -πόσες Ευρωπαϊκές Οδηγίες στάλθηκαν κι υλοποιήθηκαν για λιγότερο κράτος και στην Υγεία-, πόσες εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες ζουν χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, χωρίς νερό, στην ανεργία, σε μισθούς πείνας, χωρίς γιατρό, αλλά απαιτούν "ομοψυχία" και "φιλανθρωπία" το κομπραδόρικο πολιτικό σύστημα, ενώ οι τράπεζες που διέσωσε ο λαός λειτουργούν, όπως και το χρηματιστήριο τους... για να κρύψουν τις ευθύνες τους, το έγκλημα τους που παρέδωσαν την πατρίδα μας στους "θεσμούς" και μας οδήγησαν σ' αυτή τη σημερινή κατάσταση.
Όλοι αυτοί ετοιμάζονται για την επιστροφή στην "κανονικότητα".
Όμως τη δική τους "κανονικότητα", αυτή της "ελεύθερης αγοράς", του δανεισμού της χώρας, του ξεπουλήματος όσης δημόσιας περιουσίας απέμεινε (;), που θα πληρώνει όπως πάντα ο λαός -καμία σημασία δεν έχει αν θα γίνει με ευρωομόλογα, ή μέσω του Μηχανισμού σταθερότητας, αρκεί να σωθεί το ευρώ τους- και φυσικά τις "δουλειές" που θα ανοίξουν για τη "στήριξη των πληγέντων", δηλαδή νέες μπίζνες που θα πληρώνει πάντα ο λαός.
Ζήτω η Ευρώπη... που θα μας δώσει άδεια να δανειστούμε... ακόμη κι αν έχουμε ξεπουλήσει τ' "ασημικά" της πατρίδας μας -αεροδρόμια, σιδηροδρόμους, τηλεφωνία, παραλίες, λιμάνια και πάει λέγοντας-, για 99 χρόνια με το "αριστερό" μνημόνιο διάσωσης... διαλαλεί σύσσωμο το πολιτικό σύστημα, μαζί κι η νέα πρόεδρος δημοκρατίας, η αρεστή της μνημονιακής "ομοψυχίας" [Βλέπε σε: Ο «νέος πατριωτισμός» της νέας Προέδρου της Δημοκρατίας].
Έτσι κι αλλιώς ο λαός θα πληρώσει!
Θα μας πουν σύντομα -ειπώθηκε στη γειτονική Ιταλία για τις εκατοντάδες χιλιάδες παράνομων μεταναστών κι ανέργων-, όπως ήταν αναγκαιότητα να εφευρεθούν αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια, ότι ο κορωνοϊός κτυπάει τη "μαύρη εργασία", αφού για το "επίδομα πείνας" θα αναγκαστούν να δηλώσουν τις "φοροδιαφεύγουσες" εργασίες μετανάστες και άνεργοι. Περισσότερο σαφής ο ηγέτης του καθολικισμού: "Φταίνε όσοι δεν πλήρωναν φόρους για την ανυπαρξία περίθαλψης".
Όλοι αυτοί ετοιμάζονται για τις καριέρες της "επόμενης μέρας" και έχουν ισχυρούς συμμάχους: ΜΜΕ, δυνάμεις καταστολής και "δικαιοσύνη", όπως συνέβη με το έγκλημα των "Συνταγματικών" μνημονίων.
Όλοι αυτοί εργάζονται για το υπερεθνικό κεφάλαιο και θέλουν να μας τυφλώσουν απέναντι στα εγκλήματά τους.
Γι' αυτό, επειδή δεν τους απασχολεί η αξία της Ανθρώπινης ύπαρξης, μένουμε ζωντανοί και κρατάμε το τεφτέρι για να πληρώσουν! Θέλουν το λαό στο "γύψο" για τη δική τους "σωτηρία"!
Μένουμε ζωντανοί, παίρνουμε προφυλάξεις για να έρθει η ώρα να κάνουμε τους "λογαριασμούς" μαζί τους. "Μένουμε μέσα όχι επειδή σας εμπιστευόμαστε. Αλλά επειδή ΔΕΝ ΣΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΜΑΣΤΕ. Επειδή, ξέρουμε ότι είμαστε αναλώσιμη ύλη, ότι είμαστε εν δυνάμει για "σφάξιμο", αν πρόκειται να διασφαλιστούν τα πλούτη μιας χούφτας κροίσων."!
Όπως πολύ σωστά σημειώνει στα κείμενά του ο Θύμιος Παπανικολάου στο περιοδικό "Ρεσάλτο" «Κόπτονται για την υγεία του ελληνικού λαού, αλλά έχουν ΚΑΤΑΡΓΗΣΕΙ και ΣΑΡΩΣΕΙ κάθε δομή Κοινωνικού Κράτους και κάθε ΥΠΟΔΟΜΗ της δημόσιας υγείας: Βοούσα ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ και ΑΠΑΤΗ…
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με μελοδραματική αυθάδεια υποκρισίας, έβαλε τον ελληνικό λαό στο "γύψο" για το "καλό" του: Για να τον σώσει από τον κορονοϊό!!!
ΟΛΑ τα κόμματα που φιλοτεχνούν το τοπίο του προτεκτοράτου ΣΥΝΑΙΝΟΥΝ: Επικροτούν αυτό το μελόδραμα της "κατάστασης πολιορκίας"!!!
Το ίδιο και όλα τα ιερατεία του πνεύματος και ασφαλώς τα ιερατεία της δημοσιογραφικής πορνείας που σπέρνουν τον ΠΑΝΙΚΟ, συσκοτίζουν και ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝ κάθε κατασταλτικό και δικτατορικό μέσο, για τη …σωτηρία μας!!!
Η ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ αυτού το μελοδράματος σου προκαλεί ίλιγγο…

Γέμισαν οι τηλεοπτικές οθόνες από μικρούς Φύρερ και αυθάδεις σατράπες (πολιτικούς και δημοσιογράφους) που κουνάνε απειλητικά το δάκτυλο στον ελληνικό λαό, τον λιθοβολούν βάναυσα, τον «πελεκίζουν» και τον συκοφαντούν…».
«Ουαί υμίν, γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριταί»!

«Δεν πιστεύω στη φιλανθρωπία, πιστεύω στην αλληλεγγύη.
Η φιλανθρωπία είναι κατακόρυφη, άρα είναι ντροπιαστική.
Πηγαίνει από πάνω προς τα κάτω. Η αλληλεγγύη είναι οριζόντια.
Σέβεται τον άλλο και μαθαίνεις από αυτόν.
Έχω πολλά να μάθω από άλλους ανθρώπους»
Εδουάρδο Γκαλεάνο

Η Λιάνα Κανέλλη τους έδωσε μια πληρωμένη αποστομωτική απάντηση, επαναλαμβάνοντας τις παρακαταθήκες του Λένιν, της Μελίνας Μερκούρη, του Εδουάρδο Γκαλεάνο.
Μόνον δύο σημειώσεις...
α). Ασπαζόμαστε το σχόλιο στο περιοδικό "Ρεσάλτο": Αν έλειπε ο επαρμένος ναρκισσισμός το κείμενο θα ήταν Τέλειο...
β). Μήπως είναι ώρα το ΚΚΕ να εγκαταλείψει τη θέση του 20ου Συνεδρίου του κόμματος (Η όξυνση των αντιθέσεων στην ΕΕ και την Ευρωζώνη ενισχύει τις αποσχιστικές τάσεις, οι οποίες με τη σειρά τους τροφοδοτούν τον αστικό «ευρωσκεπτικισμό». Πρόκειται για ένα ρεύμα εξίσου αντιδραστικό - αντιλαϊκό, που στηρίζεται από τμήματα του κεφαλαίου από ακροδεξιές και φασιστικές δυνάμεις και άλλα αστικά κόμματα [...]) και να συντονιστεί με ΟΛΑ τα αδελφά του ΚΚΕ κομμουνιστικά κόμματα στην Ευρώπη που θέτουν επιτακτικά το ζήτημα της εξόδου από το ευρώ κι ανάκτηση της Νομισματικής Κυριαρχίας, προϋπόθεση για την Εθνική Ανεξαρτησία, ειδικά σήμερα με όσα διαπιστώνει και σωστά η Λιάνα Κανέλλη και να μην περιμένουμε το σοσιαλισμό να επιλύσει όλα τα ζητήματα;

Λιάνα Κανέλλη:
«Στο ικρίωμα του λαϊκισμού, της χυδαιότητας, της διαστρέβλωσης, της συναδελφικής κακοήθειας, της δημόσιας βιαιοπραγίας ακόμη, προς ηδονή των θηρευτών εντυπώσεων, έχω στηθεί αμέτρητες φορές από τότε που επέλεξα να ζω γράφοντας και μιλώντας. Το κεφάλι μου το κράτησα ψηλά και τη μέση μου ίσια κι όρθια.
Έτσι θα πράξω και τώρα. Στα γεράματα. Χωρίς τα… όπλα του τουήτερ και του ίνσταγκραμ. Δεν έχω να αποδείξω τίποτε σε μακελάρηδες κι άλλα επίκαιρα κτήνη, φτηνιάρηδες ενδημικούς μαφιόζους και ιδεολογικούς δουλέμπορους της εντυπωσιοθηρίας. Στο τι ψυχή θα παραδώσεις μωρή, η απάντησή μου αφορά εμένα και τον παραλήπτη. Και δεν απαντάω μεμονωμένα σε καθάρματα που μ’ εκβιάζουν για να την πάρουν λάφυρο κι ύστερα να την βγάλουν σε πλειστηριασμό με εύλογο κέρδος.
Έχουμε και λέμε λοιπόν: η προτροπή για κατάθεση μισού βουλευτικού μισθού ήρθε από το προσωπικό φέησμπουκ του πρωθυπουργού, ίσως και σ’ ένα διάλειμμα της μάχης εναντίον της πανδημίας. Οπότε χρειαζόταν κι ένα πυροτέχνημα για να μη φανεί η γύμνια του συστήματος, σε έδαφος υποκείμενου νοσήματος της υπερδεκαετούς οξείας μνημονίτιδας, που πλήττει μόνο το λαό. Δεν ήταν ούτε πολιτική πρόταση, ούτε κοινοβουλευτική, μήτε καν επίσημα διατυπωμένη, προσκοπικού τύπου πρόσκληση, σε εθελοντισμό. Έσπευσαν να ανταποκριθούν, κρύβοντας πίσω από επικαιροποιημένη φιλανθρωποίηση, τις φάτσες τους με κατάλληλες λεζάντες, πλείστοι όσοι κάτοχοι στρατιών τρολ και αλγορίθμων, αγοραστές τη ευμένειας του πρωθυπουργικού πρίγκηπα και θιασώτες της ελεύθερης αγοράς. Αυτής που θέλει οι δήμιοι των δικαιωμάτων να το παίζουν το ρολάκι ότι δήθεν μοιάζουν με τα θύματά τους σε επίπεδο συνεπειών. Να θολώσει ο νους να μη βλέπει τον εχθρό της επόμενης μέρας. Τωρινοί και μελλοντικοί άνεργοι, να χειροκροτούν όσους τους έδεσαν χειροπόδαρα, καβάλα στην ανωτέρα βία για το καλό τους.
Σ’ αυτήν την υποκρισία κρύβεται το… βουλώστε τα στόματα που νομοτελειακά θ’ ανοίξουν, όταν η πραγματική ζωή κι όχι η επιβίωση θα διεκδικούν τα πάντα. Σ’ αυτό απάντησα εν γνώσει των συνεπειών του νόμου της επικοινωνιακής ζούγκλας, ότι δε βάζω πλάτη. Δε χρηματοδοτώ με ψευδοφιλανθρωπία την πολιτική που σώζει τις μάζες, για να τις χειραγωγήσει μια και καλή και χωρίς αντίσταση. Δεν πλειοδοτώ στο μυαλομάζωμα, το μισθομάζωμα κι άλλα τέτοια τερτίπια, δίνοντας το καλό παράδειγμα της υποταγής στη συγκυρία. Μπορεί να προσφέρω μάσκες και αντισηπτικά. Ούτε το ξέρετε τιμητές της δεκάρας, ούτε θα το μάθετε ποτέ. Αλλά να προσφέρω φίμωτρα και παραλυτικά των αγώνων, που θα εκραγούν άμα πεταχτεί το καπάκι της χύτρας ταχύτατου φόβου των ημερών, έχω το κουράγιο ν’ αρνηθώ. Κρεμάστε με στα μανταλάκια σας. Είμαι ρούχο καθαρό, ανεξαρτήτως μόδας
».
πηγή δήλωσης της Λιάνας Κανέλλη, όπου και σχετικό βίντεο: Η απάντηση της Κανέλλη στις αντιδράσεις για τις δηλώσεις της σχετικά με τον μισθό της

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση