GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Έλληνες ερευνητές εξηγούν πώς ο κορονοϊός οδηγεί σε αναπνευστική ανεπάρκεια

Ομάδα ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξε...

Ομάδα ερευνητών της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών με επικεφαλής τον Καθηγητή Παθολογίας-Λοιμώξεων Ευάγγελο Γιαμαρέλλο σε συνεργασία με άλλους ερευνητές της Ελληνικής Ομάδας Μελέτης της Σήψης (www.sepsis.gr<https://www.sepsis.gr/>) περιέγραψαν την πολύπλοκη διαταραχή που προκαλεί ο νέος κορονοϊός στο ανθρώπινο σώμα. Στην εργασία τους, που έχει γίνει αποδεκτή για δημοσίευση στο διεθνούς κύρους επιστημονικό περιοδικό Cell Host & Microbe, περιγράφουν αναλυτικά πώς η νόσος Covid-19 οδηγεί τον οργανισμό σε αναπνευστική ανεπάρκεια.

«Αυτό γίνεται με δύο δρόμους», σχολιάζει ο Καθηγητής Ε. Γιαμαρέλλος. Και προσθέτει: «Ο ένας δρόμος κατευθύνεται από μία πρωτεϊνη που ονομάζεται ιντερλευκίνη-1 και ο άλλος από μία άλλη πρωτεϊνη που ονομάζεται ιντερλευκίνη-6. Ευτυχώς υπάρχουν διαθέσιμα φάρμακα που στοχεύουν και τις δύο πρωτεϊνες».

Οι συγγραφείς της δημοσίευσης είναι: Ε. Γιαμαρέλλος, M. Netea, Ν. Ροβίνα, Κ. Ακινόσογλου, Α. Αντωνιάδου, Ν. Αντωνάκος, Γ. Δαμοράκη, Θ. Γκαβογιάννη, Μ.Ε. Αδάμη, Π. Κατσαούνου, Μ. Νταγάνου, Μ. Κυριακοπούλου, Γ. Δημόπουλος, Ι. Κουτσοδημητρόπουλος, Δ. Βελισσάρης, Π. Κουφαργύρης, Α. Καραγεώργος, Κ. Κατρίνη, Β. Λεκάκης, M. Lupse, Α. Κωτσάκη, Γ. Ρενιέρης, Δ. Θεοδούλου, Β. Πάνου, Ε. Κουκάκη, Ν. Κουλούρης, Χ. Γώγος, Α. Κουτσούκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση