GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Στεφανάδης: Μελέτες έχουν δείξει ότι η κολχικίνη δρα ευεργετικά και προστατεύει το μυοκάρδιο

Ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης μίλησε στην εκπομπή "10" της ΕΡΤ για τον κορονοϊό αλλά και την κολχικίνη. ...

Ο καθηγητής καρδιολογίας Χριστόδουλος Στεφανάδης μίλησε στην εκπομπή "10" της ΕΡΤ για τον κορονοϊό αλλά και την κολχικίνη.

Για το αυξανόμενο ποσοστό ασθενών από κορονοιό που καταλήγουν λόγω προβλημάτων της καρδιάς: "Δυστυχώς, οι τελευταίες μελέτες, από τη Κίνα, μας λένε ότι ένα μεγάλο ποσοστό, ασθενών από τον ιό, που φθάνει στο 28%, καταλήγουν από προβλήματα καρδιάς, Ο ιός προσβάλλει το μυοκάρδιο είτε άμεσα τοξικά, είτε έμμεσα μέσω υποξυγοναιμίας. Αυτό μας βάζει σε μεγάλη ανησυχία για την προστασία αυτού του πληθυσμού"

"Η κολχικίνη είναι φάρμακο 100 ετών. Η ερευνητική ομάδα της οποίας προΐσταται ο καθηγητής κ. Δευτεραίος , εδώ και δέκα χρόνια , έχει κάνει μελέτες που έδειξαν ότι η κολχικίνη δρα ευεργετικά και στην περικαρδίτιδα και στο οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου , και στις αρρυθμίες και στην πρόληψη της επαναστένωσης του μυοκαρδίου. Είναι φθηνό φάρμακο, δεν υπάρχει κανένα εμπορικό συμφέρον από πίσω".

Για το αν μπορεί να χορηγηθεί στους ασθενείς από κορονοϊό αφού έχει λίγες παρενέργειες : "Όχι, γιατί δεν έχουμε στοιχεία. Αυτή τη στιγμή εξετάζουμε ασθενείς σε νοσοκομεία που, είτε έχουν ιστορικό καρδιακής νόσου, είτε υπάρχουν ενδείξεις για πρόβλημα στο μυοκάρδιο" Για το αν ο ιός μπορεί να δημιουργήσει μόνιμα ή όχι προβλήματα στην καρδιά σε ασθενείς που έχουν αποθεραπευτεί: "Δεν ξέρουμε τι πορεία θα έχουν ασθενείς που ξεπερνούν το πρόβλημα του ιού αλλά έχουν υποστεί προσβολή του μυοκαρδίου. Όπως δεν ξέρουμε και για τον πνεύμονα ποιες θα είναι οι επιπτώσεις σε αυτούς που επιβιώνουν".

Για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας και τις προβλέψεις του για τη συνέχεια: "Φαίνεται ότι πάμε καλά. Έχουμε βραδεία άνοδο της καμπύλης και αν τη συγκρίνουμε με αντίστοιχες άλλων χωρών, είμαστε σε καλύτερη θέση. Το λέω με επιφύλαξη. Μπορεί να έχουμε έκρηξη τις επόμενες μέρες ή εβδομάδες αν δεν τηρηθούν τα μέτρα. Επαφίεται στον πατριωτισμό , στη συνέπεια, στο φιλότιμο των Ελλήνων. Ο καθένας πρέπει να καταλάβει ότι είναι εν δυνάμει φορέας, πάσχων, μέχρι να αποδειχθεί το αντίθετο".

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση