GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Κορονοϊός: Τι απάντησε ο Τσιόδρας για τον μαζικό έλεγχο με τεστ - ΒΙΝΤΕΟ

Στον μαζικό έλεγχο του πληθυσμού με ειδικά τεστ αναφέρθηκε στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση της Τετάρτης ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο ο...

Στον μαζικό έλεγχο του πληθυσμού με ειδικά τεστ αναφέρθηκε στην καθιερωμένη καθημερινή ενημέρωση της Τετάρτης ο Σωτήρης Τσιόδρας, ο οποίος επανέλαβε πως για την "επιβεβαίωση της νόσου χρησιμοποιούνται τα εργαστηριακά τεστ, ο μοριακός έλεγχος" τονίζοντας ότι τα "ίδια κριτήρια έχουν υιοθετήσει και διεθνείς οργανισμοί".

Ταυτόχρονα, ο κ. Τσιόδρας έσπευσε τρόπο τινά να απαντήσει σε όλους όσοι προβληματίζονται για τη διενέργεια τεστ σε υγιή πληθυσμό που γίνεται στο εξωτερικό. Υποστήριξε, λοιπόν, ότι "τα πολλά τεστ αφορούν και νεαρούς και αυτό διαστρεβλώνει τα στοιχεία αναφορικά με την πορεία της νόσου". Και αυτά τη στιγμή που ο ίδιος κατέστησε σαφές πως "κατά τη διάρκεια της επώασης της νόσου, όλα τα τεστ θα βγουν αρνητικά".

Ο κ. Τσιόδρας υπογράμμισε επίσης πως είναι αδύνατος, αλλά και λανθασμένος ο μαζικός έλεγχος 10 εκατομμυρίων πολιτών με δεδομένο πως θα οδηγούσε σε σπατάλη πόρων σημειώνοντας, ωστόσο, πως η χώρα μας προετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει τεστ σε πιο μεγάλη ομάδα πληθυσμού, στο άμεσο μέλλον με ειδικό επιδημιολογικό σκοπό.

"Σκοπός είναι τα χρησιμοποιήσουμε ώστε να προχωρήσουμε στην επόμενη φάση, Θα φτάσουμε γρήγορα σε ένα επίπεδο που θα χρησιμοποιείται συνδυασμός του μοριακού και του τεστ αντισωμάτων σε διαφορετικές περιοχές της χώρας", είπε χαρακτηριστικά.

Δείτε το βίντεο:

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση