GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αθ. Γιαννόπουλος: Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας...

Αθανάσιος Γιαννόπουλος   ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ Η Παγκόσμια Ημέρα Υ...

Αθανάσιος Γιαννόπουλος 
ΟΜΟΤΙΜΟΣ ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΝΩΝ
τ. ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΥΓΕΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Η Παγκόσμια Ημέρα Υγείας τιμάται κάθε χρόνο στις 7 Απριλίου. Η φετινή παγκόσμια ημέρα συμπίπτει με την πανδημία του νέου κορονοϊού.

Αυτή τη φοβερή πανδημία, τη πρωτοφανή υγειονομική κρίση που απειλεί την υγεία και τη ζωή των πολιτών σε πολλές χώρες του κόσμου και δοκιμάζει τις αντοχές των συστημάτων υγείας σε όλες τις χώρες.

Η φετινή ημέρα δικαίως αφιερώνεται στους ανθρώπους που νύχτα μέρα, 24 ώρες το 24ωρο υπηρετούν το σύστημα υγείας. Αφιερώνεται λοιπόν στο υγειονομικό προσωπικό, στο διοικητικό προσωπικό, στο παραϊατρικό προσωπικό, στους διασώστες, στους φαρμακοποιούς, στους γιατρούς, στους νοσηλευτές και σε όλους όσους εργάζονται νυχθημερόν για να είμαστε όλοι υγιείς και ασφαλείς.

Όλοι αυτοί επωμίζονται τα βάρη της ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας, κινδυνεύοντας οι ίδιοι από τραυματισμούς και μολύνσεις προκειμένου να καταπολεμήσουν την τρομερή αυτή πανδημία με επιβάρυνση ακόμη και της ψυχικής τους υγείας.

Σήμερα δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να περιγράψουμε ανεπάρκειες, ελλείψεις, αβελτερίες του συστήματος υγείας. Μετά την ύφεση και αποδρομή της πανδημίας και την μετα-ανάλυση των δεδομένων του Covid-19 θα χρειασθεί να συζητήσουμε σοβαρά για ένα νέο σύγχρονο εθνικό σύστημα υγείας.

Όμως σήμερα σε όλους αυτούς τους λειτουργούς υγείας χρωστάμε όλοι μας ένα μεγάλο ευχαριστώ μαζί με τον σεβασμό και την εκτίμησή μας προς τον αγώνα που δίνουν καθημερινά.
Σας ευχαριστούμε, είμαστε δίπλα σας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση