GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Πέτρος Γαϊτάνος: Με πονάει που δεν θα μπορέσω να εκκλησιαστώ τη Μεγάλη Εβδομάδα - ΒΙΝΤΕΟ

Για την καθημερινότητά του εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού μίλησε ο Πέτρος Γαϊτάνος, αναφέροντας ότι αισθάνεται πως όλο αυτό που ζούμ...

Για την καθημερινότητά του εν μέσω πανδημίας του κορονοϊού μίλησε ο Πέτρος Γαϊτάνος, αναφέροντας ότι αισθάνεται πως όλο αυτό που ζούμε έχει μέσα του ευλογία. Τόνισε ότι "όλα πρέπει να τα κάνουμε την αίσθηση του Έμείς' ", ενώ εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός ότι δεν θα μπορέσει να εκκλησιαστεί τη Μεγάλη Εβδομάδα.

"Η εκκλησία μέσα στα χρόνια αναδεικνύει πάρα πολύ τη δοκιμασία, την εγκράτεια , τη νηστεία. Για δείτε τώρα που ζούμε μια μεγάλη νηστεία, της περιόδου της Σαρακοστής και συνειδητοποιούμε μέσα από την έλλειψη κάποιων αγαθών, από τη δοκιμασία που περνάμε, το ότι πρέπει να είμαστε λίγο πιο εγκρατείς, αισθάνομαι πως όλο αυτό που ζούμε έχει μέσα του μια ευλογία. Άλλωστε τίποτα δεν γίνεται χωρίς να θέλημα Θεού. Έτσι το καταλαβαίνω εγώ ως Χριστιανός ορθόδοξος" υπογράμμισε ο αγαπημένος καλλιτέχνης, σε συνέντευξή του στην εκπομπή "Έλα Χαμογέλα" του OPEN.

"Εμείς που θέλουμε να πηγαίνουμε στις εκκλησίες, που είμαστε εκατομμύρια άνθρωποι, εμείς που πιστεύουμε στην αποκάλυψη του Θεού που είναι ο Χριστός, αισθανόμαστε λυπημένοι, είμαστε στεναχωρημένοι , μας πονάει που δεν μπορούμε να εκκλησιαστούμε και ιδιαιτέρως τώρα τη Μεγάλη Εβδομάδα και την Ανάσταση. Αλλά και αυτό ακόμη είναι μια καθαρή συναίσθηση υπακοής. Είναι πολύ ωραίο πράγμα η υπακοή, όχι όμως με την έννοια της δουλοπρέπειας και της ανελευθερίας γιατί ο Θεός μας αφήνει ελεύθερους και αυτή η περίοδος τώρα, που θα ζήσουμε τις επόμενες ημέρες, είναι πολύ δυνατή" πρόσθεσε ο Πέτρος Γαϊτάνος. Ακόμη, είπε ότι δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μπήκαν στο κανάλι του στο youTube για να ακούσουν τον Ακάθιστο Ύμνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση