GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

ΟΧΙ ΤΑ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ και οι καμπύλες! ΣΗΜΑΣΙΑ έχει ο αριθμός των νοσηλευομένων και των νεκρών...

Γιάννης Σιάτρας   ΠΡΑΚΤΙΚΗ -ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ Όταν σε έναν έλεγχο 63 ατόμων (διαμένοντες στη δομή της Ριτ...


ΠΡΑΚΤΙΚΗ -ΚΑΙ ΕΙΛΙΚΡΙΝΗΣ- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΜΕΛΕΤΗ ΤΩΝ ΤΑΣΕΩΝ

Όταν σε έναν έλεγχο 63 ατόμων (διαμένοντες στη δομή της Ριτσώνας που αιτούνται άσυλο) βρίσκονται 20 άτομα θετικοί στον κορωνοϊό, αντιλαμβανόμαστε το πόσο ανεδαφικό και παραπλαντικό είναι να κάθεται -κάθε μέρα στις 6:00- όλη η Ελλάδα να ακούει τον μειλίχιο κ. Τσιόρδα να μας λέει πόσα νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν. Αν κάποια μέρα δεν κάνουν τεστ, δε θα επιβεβαιωθεί κανένα νέο κρούσμα. Η ουσία είναι ότι η εξάπλωση του ιού, όπως δείχνουν τυχαία γεγονότα, είναι εντυπωσιακά μεγάλη (άραγε γιατί δεν επιχειρούν έναν τυχαίο έλεγχο 100 ατόμων στη Μόρια, ή 100 "ανεύθυνων, αδιάφορων και απερίσκεπτων" στην παραλία της Θεσσαλονίκης) για να δούμε την εξάπλωση μέσα στην "κοινότητα"; )

Τί έχει σημασία απ' όσα λέει ο κ. Τσιόρδας;

Σημασία έχει ο αριθμός των νεκρών. Σημασία επίσης έχει ο αριθμός των νοσηλευομένων και των νοσηλευομένων στις ΜΕΘ. Σημασία έχει το πόσα άτομα μπαίνουν για νοσηλεία και πόσα καταλήγουν στις ΜΕΘ (δεν το λένε). Σημασία έχει το πόσα άτομα βγαίνουν καθημερινά από τις ΜΕΘ και το πόσα μπαίνουν (δεν το λένε). Σημασία έχει ο δείκτης θνησιμότητας όσων μπαίνουν στις ΜΕΘ, δηλαδή πόσοι μπήκαν, πόσοι βγήκαν (ζωντανοί) και πόσοι απεβίωσαν (δεν το λένε). Σημασία έχει το πόσοι επέζησαν 10, 20 ή 30 μέρες αφ' ότου βγήκαν από τις ΜΕΘ (δε το λένε). Ή και αν υπάρχουν κάποιοι που απεβίωσαν αφ' ότου βγήκαν (ζωντανοί) από το νοσοκομείο ή τις ΜΕΘ, με ποιά αιτία θανάτου κατεγράφησαν. Σημασία έχει ο μέσος όρος ηλικίας αυτών που μπαίνουν στις ΜΕΘ (δε νομίζω να το λένε). Σημασία έχει πόσοι από τους αποβιώσαντες ήταν κρούσματα που δεν είχαν εντοπιστεί (αυτό κι αν δεν λένε).

Δε νομίζω ότι έχει νόημα να μετράμε τα επιβεβαιωμένα κρούσματα και να κάνουμε καμπύλες επ' αυτών. Να μετράμε τις εισαγωγές στα νοσοκομεία, τους θανάτους και τα στατιστικά των ΜΕΘ. Αυτά δείχνουν το πόσο επικίνδυνος είναι τελικά ο ιός, το πότε θα κορυφωθεί ο λοιμός και το πότε η τάση θα γίνει πτωτική. Όταν η τάση των νοσηλευόμενων, των εισαγωγών στις ΜΕΘ και των θανάτων γίνει πτωτική, τότε θα αρχίζουν να μειώνουν την ένταση των μέτρων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση