GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Τραμπ-Κορονοϊός: Ο πραγματικός αριθμός των θανάτων στην Κίνα είναι υψηλότερος από των ΗΠΑ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στην Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε η πανδ...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε σήμερα ότι ο αριθμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στην Κίνα, απ’ όπου ξεκίνησε η πανδημία, είναι «πολύ υψηλότερος» από τον επίσημο απολογισμό, που δίνουν οι κινεζικές αρχές.

«Η Κίνα μόλις ανακοίνωσε τον διπλασιασμό του αριθμού των νεκρών που έχει προκαλέσει ο Αόρατος Εχθρός. Είναι πολύ υψηλότερος από αυτόν και πολύ μεγαλύτερος από τον απολογισμό στις ΗΠΑ!» έγραψε σε μήνυμά του στο Twitter ο Ντόναλντ Τραμπ, η χώρα του οποίου μετρά περισσότερους από 33.000 νεκρούς.

Η πόλη Ουχάν, όπου εμφανίστηκε ο ιός στα τέλη του 2009, αναθεώρησε κατά 50% τον απολογισμό της ανακοινώνοντας 1.290 επιπλέον θανάτους, με αποτέλεσμα το σύνολο των νεκρών στην Κίνα να ανέρχεται σε 4.632. Δεν πρόκειται, ωστόσο, για διπλασιασμό του αριθμού των νεκρών, όπως υποστηρίζει ο Αμερικανός πρόεδρος.

Σε ένα δελτίο Τύπου, η πόλη εξήγησε ότι όταν η επιδημία βρισκόταν στην κορύφωσή της, ορισμένοι ασθενείς πέθαναν στα σπίτια τους. Επομένως, δεν είχαν καταμετρηθεί έως σήμερα στα επίσημα +στατιστικά, που λαμβάνουν υπόψη τους ασθενείς που έχουν πεθάνει στο νοσοκομείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση