GRID_STYLE

NONE

ΡΟΗ:

latest

Αλλάζει το ωράριο των δημοσίων υπαλλήλων - Τι θα γίνει με τηλεργασία και άδειες ειδικού σκοπού

Την αλλαγή στα ωράρια των δημοσίων υπαλλήλων, τη διατήρηση της εξ αποστάσεως εργασίας, τη λεγόμενη τηλεργασία, αλλά και τη συνέχιση χ...

Την αλλαγή στα ωράρια των δημοσίων υπαλλήλων, τη διατήρηση της εξ αποστάσεως εργασίας, τη λεγόμενη τηλεργασία, αλλά και τη συνέχιση χορήγησης αδειών ειδικού σκοπού και της ειδικής άδειας απουσίας για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου ανακοίνωσε ο υφυπουργός Εσωτερικών, Θεόδωρος Λιβάνιος στο πλαίσιο των μέτρων σταδιακής χαλάρωσης έναντι του της επιδημίας του κορονοϊού.

«Η εξ αποστάσεως εργασία στο δημόσιο συνεχίζεται, όπως ακριβώς συμβαίνει μέχρι σήμερα», ενώ πρόσθεσε ότι «συνεχίζεται και η εκ περιτροπής εργασία».

Σε ό,τι αφορά στους υπάλληλους του Δημοσίου και το ωράριο τους ούτως ώστε να αποφευχθεί ο συγχρωτισμός στα ΜΜΜ επισήμανε ότι «από τη τη Δευτέρα οι υπάλληλοι του Δημοσίου, οι οποίοι εργάζονται σε πρωινή βάρδια, θα προσέρχονται στην εργασία τους σε τρεις φάσεις: είτε στις 7, είτε στις 8 είτε στις 9 το πρωί».

Και στο σημείο αυτό εξήγησε ότι «οι αρμόδιοι φορείς πρέπει να φροντίσουν για την ισοκατανομή του προσωπικού σε κάθε μια από αυτές τις 3 ζώνες προσέλευσης. Αντίστοιχα, προσαρμόζεται και η ώρα αναχώρησης».

«Συνεχίζεται η άδεια ειδικού σκοπού, η οποία και διατηρείται ανάλογα με την πορεία ανοίγματος των δομών εκπαίδευσης και της προσχολικής αγωγής. Όταν θα ανοίξουν τα γυμνάσια, τα δημοτικά και οι παιδικοί και βρεφικοί σταθμοί, με εγκυκλίους που θα εκδώσει το υπουργείο Εσωτερικών, θα μειώνονται οι δικαιούχοι της άδειας ειδικού σκοπού», επισήμανε ο κ. Λιβάνιος και πρόσθεσε: «Επίσης, διατηρείται και η ειδική άδεια απουσίας για τις ομάδες αυξημένου κινδύνου».

Δεν υπάρχουν σχόλια

ΠΡΟΣΟΧΗ! Την ευθύνη για το περιεχόμενο των σχολίων φέρει αποκλειστικά ο συγγραφέας τους και όχι το site. Η ανάρτηση των σχολίων μπορεί να έχει μια μικρή χρονική καθυστέρηση